Δ. Αμαρουσίου: Συστηματική κοπή υγιών πεύκων – Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση

Ερωτήματα προκαλεί η σπουδή της διοίκησης Αμπατζόγλου στον Δήμο Αμαρουσίου να κόβει υγιή πεύκα, χωρίς όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι και η αντιπολίτευση την έγκριση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, του δημοτικού συμβουλίου και χωρίς την απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας Περιβάλλοντος.

Της Μαρίας Θαλασσινού

Τελευταίο περιστατικό είναι η κοπή τριών πεύκων το πρωί της Τετάρτης 14 Απριλίου στο 1ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου στην Αγία Φιλοθέη, πράγμα που προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι κάλεσαν την Αστυνομία και με την σειρά της η Αστυνομία προχώρησε στην αυτόφωρη σύλληψη των μελών του συνεργείου και με εντολή εισαγγελέα σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, όπως καταγγέλλει η παράταξη «Ενωμένο Μαρούσι» με επικεφαλής τον Γιώργο Καραμέρο, καθώς κοπές δέντρων και συγκεκριμένα πεύκων γίνονται συστηματικά από την δημοτική αρχή Αμπατζόγλου ήδη από τον Δεκέμβριο 2020. Έτσι, φτάσαμε χθες σε μια ακόμη κοπή πεύκων στο 1ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι κατοίκων της περιοχής στην Αστυνομία «το ιδιωτικό συνεργείο ανέλαβε το κλάδεμα δέντρων εντός του προαυλίου του εν λόγω Νηπιαγωγείου εκτελώντας απόφαση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής». Ενώ «τα μέλη του συνεργείου φέρονται να επικαλέστηκαν εντολή των διοικούντων τον Δήμο», επισήμαναν οι κάτοικοι.

Όπως, πληροφορούμαστε, όμως η κοπή πεύκων είναι παράνομη, καθότι δεν προηγήθηκε θετική εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ούτε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε γνωμοδότηση από το γεωπόνο και ούτε άδεια από την αρμόδια υπηρεσία περιβάλλοντος. Ως εκ τούτου προκύπτουν ερωτήματα για την επιλογή της δημοτικής αρχής Αμπατζόγλου να επιδίδεται σε άσκοπη κοπή δέντρων. «Ουδείς δικαιούται να πριονίζει το πράσινο της πόλης, κ. Αμπατζόγλου. Το φάρμακο για μία όμορφη και πράσινη πόλη δεν είναι η πριονοκορδέλα», επισημαίνει η δημοτική παράταξη «Ενωμένο Μαρούσι».

Υπενθυμίζει, μάλιστα, αντίστοιχο περιστατικό τον περασμένο Δεκέμβριο που και τότε η παράταξη «Ενωμένο Μαρούσι» είχε ζητήσει εξηγήσεις από την διοίκηση Αμπατζόγλου. Έτσι και τώρα για την κοπή των τριών πεύκων ζητά και πάλι επιτακτικά από τη διοίκηση του κ. Αμπατζόγλου στο πλαίσιο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής «εάν υπάρχει οποιαδήποτε σχετική νόμιμη απόφαση πέραν της απόφασης της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, η οποία αναφέρεται μόνο σε κλάδεμα επικίνδυνων κλαδιών δέντρων λόγω της χιονόπτωσης!».

Παράνομη κοπή πεύκων στο Μαρούσι

«Η κακοκαιρία Μήδεια της 16ης Φεβρουαρίου 2021 (ακόμα να μαζέψετε τα κλαδιά μακριά από το κέντρο της πόλης κ. Δήμαρχε δύο μήνες μετά) δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την αναίτια κοπή δέντρων γι’ αυτό και οι δημότες απαιτούν από το Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου να μας πει εάν γνωρίζει ποιος έδωσε την εντολή για την κοπή των συγκεκριμένων δέντρων, να μας παρουσιάσει εάν υπάρχουν τα αντίστοιχα δημόσια έγγραφα που νομιμοποιούν μία τέτοια ενέργεια και παράλληλα να μας εξηγήσουν γιατί κάνουν τα δέντρα να πονούν και τους κατοίκους έξαλλους σε κάθε ευκαιρία», υπογραμμίζει η παράταξη «Ενωμένο Μαρούσι».

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις