Παρέμβαση εισαγγελέα για αρνητές self test - Ζητά αυτόφωρο

Την παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν τα όσα συνέβησαν το πρωί σε σχολείο του Ευόσμου - Ένταση επικράτησε με μαθητές και γονείς που αρνούνταν να υποβληθούν σε self test

Η εισαγγελία ζήτησε να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή σε περίπτωση που χρήστες του διαδικτύου καλούν, μέσω των social media, σε μη εφαρμογή του μέτρου των self test.

Ένταση στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου

Σημειώνεται ότι αντιδράσεις εκδηλώθηκαν στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου, όπου σήμερα το πρωί μικρή μερίδα μαθητών προχώρησε σε ολιγόωρη κατάληψη της σχολικής μονάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρεωτική υποβολή τους σε self test.

Προς στιγμήν επικράτησε ένταση με άλλους μαθητές που διαφώνησαν με την κίνηση τους να αποκλείσουν τις εισόδους της σχολικής μονάδας. Είχαν προηγηθεί, χθες, αντιδράσεις μαθητών και γονιών έξω από το ίδιο Λύκειο σε συνέχεια της άρνησης των υπευθύνων να δεχθούν μαθητή που δεν είχε κάνει το self-test.

Συνελήφθη η μητέρα που αρνείται να κάνει self test ο γιος της

Σύμφωνα με το voria.gr, γυναίκα συνελήφθη στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε νωρίτερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή, καθώς η ίδια κινδυνολογούσε μέσω δημοσιεύσεών της στα social media.

Συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτήν την ώρα έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου κρατείται η γυναίκα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις