Εργατικό δυστύχημα Κοζάνη - ΓΕΝΟΠ: Οι εργάτες έπεσαν από το καλάθι

Η ΓΕΝΟΠ ζητά την άμεση διερεύνηση των συνθηκών του εργατικού δυστυχήματος στη Κοζάνη απευθύνοντας έκκληση για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών 

Η Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού ΔΕΗ μέσα από ανακοίνωση της δήλωσε πως το δυστύχημα προκλήθηκε από την πτώση των δύο εργατών από το καλάθι στο οποίο βρίσκονταν και ήταν αναρτημένο σε μεγάλο ύψος. Οι ίδιοι τονίζουν την ανάγκη για περισσότερους ελέγχους των μηχανισμών καθώς πρόκειται για το δεύτερο εργατικό ατύχημα που σημειώνεται μέσα σε λίγες μέρες. Παράλληλα, ζητούν την άμεση διερεύνηση στα αίτια του δυστυχήματος ώστε να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες.

Η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ

«Τραγικό εργατικό δυστύχημα με δύο νεκρούς συνέβη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στον Πύργο ψύξεως της 5ης Μονάδας του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι εργαζόμενοι , σε εταιρία που συμμετείχε στις εργασίες αποθείωσης , έπεσαν από το καλάθι στο οποίο βρίσκονταν και ήταν αναρτημένο σε μεγάλο ύψος.

Το νέο εργατικό δυστύχημα έγινε λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα στην Εύβοια όπου χάθηκαν άλλοι τρεις εργαζόμενοι, μεγαλώνοντας τη λίστα των θανάτων από εργατικά ατυχήματα στη χώρα μας.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκφράζει τη θλίψη της και τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των εργαζομένων που χάθηκαν.

Ταυτόχρονα, ζητά την άμεση διερεύνηση των συνθηκών του εργατικού δυστυχήματος και την αναζήτηση των ευθυνών που υπάρχουν.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θέλει να υπογραμμίσει για μια ακόμη φορά τον κρίσιμο ρόλο των ελεγκτικών μηχανισμών όπως του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) αλλά και την ανάγκη να ενισχυθεί αυτό ώστε να ελέγχονται αποτελεσματικά τα μέτρα προστασίας και να σταματήσει η ασυδοσία στους χώρους εργασίας.

Για να σταματήσει η θλιβερή στατιστική των εργατικών ατυχημάτων χρειάζεται η άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση όλων ( Υπουργείου Εργασίας, Ινστιτούτων όπως το ΕΛΙΝΥΑΕ αλλά και της ΓΣΕΕ , των Συνδικάτων αλλά και των εργοδοτικών Οργανώσεων).»

Περισσότερα σε Ειδήσεις