Θεσσαλονίκη: Τέλος στην κατάληψη του ΑΠΘ με πυροτεχνήματα

Με πυροτεχνήματα και πυρσούς έληξε η κατάληψη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από τους φοιτητές ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας 

Μέλη φοιτητικών συλλόγων είχαν αποκλείσει τις τελευταίες ημέρες τις εισόδους, περιμετρικά από το campus του ΑΠΘ, ενώ συνεχίστηκε και η κατάληψη του κτιρίου διοίκησης της πρυτανείας, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να μην εγκατασταθεί πανεπιστημιακή αστυνομία στα ΑΕΙ της χώρας και να επαναλειτουργήσουν οι σχολές.

«Θεωρούμε ότι ολοκληρώσαμε το στόχο που είχαμε θέσει», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι 12 φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, προσθέτοντας, ότι θα συνεχίσουν να επιδιώκουν «την μαζικοποίηση και τη συμμετοχή στους συλλόγους και στους συλλογικούς αδιαμεσολάβητους αγώνες του φοιτητικού κινήματος».

Να σημειωθεί, ότι η κατάληψη ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων

«Την Παρασκευή 16 Απριλίου αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε οι 12 φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετείχαμε στην κατάληψη Πρυτανείας καθώς θεωρούμε ότι ολοκληρώσαμε το στόχο που είχαμε θέσει. Αποτιμάμε ότι δώσαμε μια ηχηρή απάντηση στην πιθανή εισβολή των μπάτσων στις σχολές μας και γενικότερα στο χώρο του πανεπιστημίου, καταλαμβάνοντας τις σχολές μας και το κεντρικό διοικητικό κτήριο του ΑΠΘ (πρυτανεία). Η δυναμική μας παρουσία στα Πανεπιστήμια με εκδηλώσεις, συνελεύσεις και πολιτιστικές δράσεις επιβεβαιώνει την ετοιμότητα μας να απαντάμε στις απειλές και στα σχέδια του κράτους. Συνεχίζουμε να επιδιώκουμε την μαζικοποίηση και τη συμμετοχή μας στους συλλόγους και στους συλλογικούς αδιαμεσολαβητους αγώνες του φοιτητικού κινήματος.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ – ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ / ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ – ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΤΟ ΚΑΜΠΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ»

Περισσότερα σε Ειδήσεις