Γέμισε η ΜΕΘ του νοσοκομείου Καβάλας - Διακομιδές και στη Ξάνθη

Γέμισαν τα κρεβάτια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ Covid) του Νοσοκομείου Καβάλας, από την Παρασκευή 16 Απριλίου, λόγω της απότομης αύξησης των ασθενών κορονοϊού και των πολύ σοβαρών περιστατικών των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με ασφαλείς και επιβεβαιωμένες πληροφορίες του KavalaNews, η πληρότητα της ΜΕΘ έφτασε στο 100% και οι γιατροί αναγκάζονται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις.

Το Σάββατο 17 Απριλίου έγινε επείγουσα διακομιδή διασωληνωμένου ασθενή, ηλικίας περίπου 60 ετών, από την Καβάλα στην Ξάνθη.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε την Κυριακή 18 Απριλίου με ασθενή ηλικίας περίπου 50 ετών, πάλι με επείγουσα διακομιδή από το νοσοκομείο της Καβάλας στο νοσοκομείο της Ξάνθης.

«Είναι τεράστια επιβάρυνση για την κατάσταση ενός διασωληνωμένου ασθενή ακόμη και η διακομιδή του σε άλλο νοσοκομείο» είπε στο KavalaNews γιατρός του νοσοκομείου και τόνισε την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση γιατί «η κορύφωση του τρίτου κύματος είναι μπροστά μας».

Άλλος γιατρός δήλωσε ότι η Καβάλα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τις κλίνες ΜΕΘ από 12 σε 18, όπως είχαν κάνει οι γιατροί στο 2ο κύμα της πανδημίας, τον περασμένο Νοέμβρη.

Τα κρεβάτια είναι εκεί, ο χώρος είναι διαμορφωμένος, όμως δεν λαμβάνεται απόφαση για πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.

Για τη λειτουργία των σημερινών 12 κλινών, το σχετικό πρωτόκολλο προβλέπει την ύπαρξη 8 εντατικολόγων. Όμως οι 12 κλίνες λειτουργούν με 6 γιατρούς αντί για 8.

«Όπως καταλαβαίνει κανείς, δεν είναι δυνατόν ενώ δεν λειτουργεί σήμερα σωστά η ΜΕΘ να πάμε σε αύξηση κλινών. Πρέπει άμεσα να ενισχυθούμε με προσωπικό» σχολίασε στο KavalaNews γιατρός που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

 

Πηγή: kavalanews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις