Στον Εισαγγελέα ο Γιαννάκος για τους έξι θανάτους στο Δρομοκαΐτειο

Στον εισαγγελέα κατέθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, με αφορμή τους έξι θανάτους ασθενών στο Δρομοκαΐτειο, ενώ σήμερα έχουν κληθεί να καταθέσουν οι διοικούντες του Δρομοκαΐτειου και οι αρμόδιοι από την ΔΥΠΕ.

Όπως δήλωσε στο kedenews οι έξι θάνατοι ασθενών από κορονοϊό , εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν εμβολιασμένοι, οδηγήσαν στην απόφαση να γίνει προσφυγή από την ΠΟΕΔΗΝ στον εισαγγελέα, διότι καθημερινά κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, ενώ ζήτησε την άμεση μεταφορά όλων των ασθενών με κορονοϊό από το Δρομοκαΐτειο, το οποίο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για ασφαλή νοσηλεία.

Ταυτόχρονα ο κ. Γιαννάκος ξεκαθαρίζει στο kedenews πως δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη κανενός και μόνος στόχος της προσφυγής είναι να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές και να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Να αναφερθεί ότι ακόμα πέντε ασθενείς από το Δρομοκαΐτειο νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα σε άλλα νοσοκομεία αναφοράς COVID-19 ενώ το Ψυχιατρικό νοσοκομείο δεν διαθέτει ούτε το προσωπικό, ούτε τον εξοπλισμό αλλά ούτε και τον χώρο για τη νοσηλεία αυτών των ασθενών.

Οι καταθέσεις στον ανακριτή θα συνεχισθούν ενώ ήδη ο εισαγγελέας αξιολογώντας τα στοιχεία που έχει στα χέρια του κρίνει ως εξαιρετικά σοβαρή την υπόθεση.

Περισσότερα σε Ειδήσεις