Περιστέρι:Το εκρηκτικό μείγμα από τα ‘’συγκοινωνούντα δοχεία’’ στη Χωράφα

Την προηγούμενη Παρασκευή, στο 10ο και 7ο Λύκειο Περιστερίου στην περιοχή της Χωράφας είχε ξεκινήσει κατάληψη, η οποία όμως δεν προχώρησε πιθανότατα λόγω διαφωνίας για τα αιτήματα, και λίγο αργότερα προκλήθηκε φασαρία και αναταραχή για συμβάν που μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο.

Της Φλώρας Κριεκούκη

Το kedenews επικοινώνησε με το Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου, Αλεξία Σαρημανώλη, μετά από καταγγελία στην οποία προχώρησε η Ένωση (ακολουθεί παρακάτω) για την παρουσία αστυνομικών μέσα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου με περίπου 30 μαθητές- κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον εν μέσω πανδημίας-  χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση των γονέων τους.

Όπως μας διαβεβαίωσε η κα Σαρημανώλη, η οποία μαζί με την Πρόεδρο της Ένωσης κα Α. Γιαννακοπούλου επισκέφθηκαν το σχολείο, κατόπιν τηλεφωνήματος που δέχθηκαν από γονείς το πρωί της Παρασκευής, η Αστυνομία βρισκόταν εντός της σχολικής αίθουσας κάνοντας ερωτήσεις σε ανήλικους μαθητές παρουσία της Δ/ντριας του 10ου Λυκείου και της Υποδιευθύντριας του 7ου Λυκείου.

Εύλογα, οι δύο εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων ζήτησαν να μάθουν ποιος κάλεσε την Αστυνομία και εάν έχει προηγηθεί ενημέρωση της Δ/νσης Β΄ θμιας Εκπαίδευσης, όπως κανονικά προβλέπεται από τη Νομοθεσία, για την κατάληψη και φυσικά εάν γνωρίζουν ή εάν έχουν συναινέσει οι γονείς των παιδιών για αυτού του είδους την άτυπη ‘’ανάκριση’’.

Οι απαντήσεις -σύμφωνα με την κα Σαρημανώλη αλλά και την κα Γιαννακοπούλου- ήταν η παραδοχή από πλευράς της Υποδιευθύντριας του 7ου Λυκείου ότι η ίδια κάλεσε την Αστυνομία διότι κάποιοι απείλησαν παιδιά.

« Όμως αυτή η ΄΄κεκλεισμένων των θυρών΄΄  μάζωξη των μαθητών όπου οι Διευθύντριες απλά παρακολουθούν τους αστυνομικούς να υποβάλλουν ερωτήσεις στους μαθητές είναι παράβαση καθήκοντος», μας λέει η πρόεδρος της Ένωσης κα Γιαννακοπούλου, τονίζοντας ότι η Αστυνομία δεν πρέπει να μπαίνει στα σχολεία και σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για μεγάλο ατόπημα.

Επιπλέον, σύμφωνα με την κα Σαρημανώλη ο παρών Αξιωματικός της Αστυνομίας ανέφερε πως η Αστυνομία έφτασε στο σημείο όταν το συμβάν είχε ήδη λήξει και ότι είχε λάβει ειδοποίηση νωρίτερα για να ελέγξει μια δύσκολη κατάσταση που είχε προηγηθεί. Τελικά η Αστυνομία αποχώρησε από το σχολείο.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Περιστερίου ζητά επιτακτικά εδώ και καιρό την άμεση σύγκλιση ΄΄στρογγυλής τραπέζης΄΄ με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των Συλλόγων Διδασκόντων διότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης αυτό που οπωσδήποτε χρειάζεται να γίνει είναι να πάρουν την πρωτοβουλία οι Δ/ντες όλων των σχολείων και σε συνεννόηση με τους Συλλόγους Διδασκόντων να λάβουν άμεσα αποφάσεις για την προστασία των παιδιών ώστε να αποφευχθεί τυχόν μελλοντική έξαρση της παραβατικότητας.

Να αναφερθεί ότι σκηνικά έντασης μεταξύ ομάδων εξωσχολικών αλλά και μαθητών καταγράφονται συχνά στο σχολικό συγκρότημα της Χωράφας στο Περιστέρι, όπου στεγάζονται το 7ο Λύκειο, το 10ο Λύκειο, 3 Γυμνάσια, 1 ΕΠΑΛ και το ΚΕΚ.

Οι αναφορές για τα προβλήματα στο πολυπληθές σχολικό συγκρότημα είναι δεκάδες, ενώ για το ζήτημα έχουν γίνει αλλεπάλληλες παρεμβάσεις από το 2012 από τη δημοτική αρχή, την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Περιστερίου αλλά και την Δ/νση Β΄ θμιας Εκπαίδευσης.

Μάλιστα παλιότερα υπήρχαν φύλακες, ενώ γίνονταν και περιπολίες στην περιοχή, αλλά αυτά πλέον έχουν διακοπεί. Πάνω σε αυτό η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων έχει ζητήσει πολλές φορές την πρόσληψη σχολικών φυλάκων ιδίως κατά τις βραδινές ώρες ώστε να αποτρέπονται φαινόμενα βανδαλισμών.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της Ένωσης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Περισσότερα σε Ειδήσεις