Εξώδικο έστειλε ο Μουτζούρης στον Μηταράκη

Με εξώδικο απάντησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης στον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη φαίνεται να τον κατηγόρησε για την φωτιά στο ΚΥΤ Μόριας

Ο περιφερειάρχης ζητά να μη μεταδοθεί το απόσπασμα της προγραμματισμένης για αύριο συνέντευξης του υπουργού, ο οποίος ακούγεται να λέει στο διαφημιστικό που παίζει στον σταθμό ότι «η αντίδραση του κ. Μουτζούρη [στα νέα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης] οδήγησε τελικά στη φωτιά στη Μόρια και στο γεγονός ότι 10.000 πρόσφυγες κινήθηκαν για να ζουν στην πόλη της Μυτιλήνης».

Ο κ. Μουτζούρης ζητά να σταματήσει τη μετάδοση του διαφημιστικού, να ζητήσει συγγνώμη ο σταθμός και να μεταδοθεί κείμενο απολογίας προς τον περιφερειάρχη.

«Δηλώσεις που υπονοούν ότι είμαι υπαίτιος για τις τραγικές εξελίξεις στο μεταναστευτικό είναι συκοφαντικές και ψευδείς. [...] Παρά το γεγονός ότι οι τοπικές κοινωνίες επιθυμούν την αποσυμφόρηση των νήσων και το κλείσιμο των δομών φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, παρατηρούμε προσπάθειες το “ΟΧΙ” να γίνει “ΝΑΙ” με διλήμματα “ή νέες δομές ή παραμένουν οι υπάρχουσες”», σημείωσε σε δήλωσή του ο κ. Μουτζούρης.

Η δήλωση Μηταράκη μετά το εξώδικο

«Είναι ανήκουστο για δημόσιο πρόσωπο να μην αντέχει την πολιτική κριτική για τις επιπτώσεις των επιλογών του. [...] Στη συνέντευξή μου σχολίασα την αρνητική και στείρα στάση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που οδήγησε σε αδιέξοδο όταν επιβαλλόταν να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για τους πολίτες των νησιών μας», σημείωσε ο κ. Μηταράκης και επιφυλάχθηκε κάθε νομίμου δικαιώματός του σχετικά με το εξώδικο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις