Σήμερα οι ανακοινώσεις από Ν. Κεραμέως για εξετάσεις και παράταση έτους

Επιστροφή στα σχολεία στις 10 Μαΐου για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με «όπλα» τα self tests και τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών

Σήμερα στις 11 το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη Τύπου, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, καθώς και για την παράταση του διδακτικού έτους, κατόπιν σχετικής εισήγησης του ΙΕΠ.

Παράταση δύο εβδομάδων αναμένεται να πάρει το σχολικό έτος με τα δημοτικά να ολοκληρώνουν τα μαθήματα Παρασκευή 25 Ιουνίου και στα γυμνάσια και τα λύκεια Παρασκευή 11 Ιουνίου. Οι Πανελλαδικές αναμένεται να αρχίσουν στις 14 ή στις 15 Ιουνίου ενώ στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί ο αριθμός εισακτέων στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Αναμένεται επίσης να ανακοινωθεί τι μέλλει γενέσθαι με τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των γυμνασίων και των δημοτικών με επικρατέστερο σενάριο τη μη πραγματοποίησή τους, όπως είχε γίνει και την περσινή χρονιά. Επίσης , όλα δείχνουν ότι για εφέτος δεν εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων για τους μαθητές της Α΄λυκείου. Η εισήγηση του υπουργείου Παιδείας προς την επιτροπή ειδικών είναι το άνοιγμα των σχολείων Δευτέρα 10 Μαίου, αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις