Στην Ιθάκη η υφυπουργός Τουρισμού - Η ατζέντα θεμάτων στη συνάντηση Ζαχαράκη – Στανίτσα

Επίσκεψη σε Ιθάκη και Κεφαλονιά πραγματοποιεί το τριήμερο 23, 24 και 25 Απριλίου η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δημάρχου Ιθάκης, Διονύσιου Στανίτσα.

 

Της Φλώρας Κριεκούκη

Το kedenews επικοινώνησε με τον κ. Στανίτσα, ο οποίος αναφέρθηκε στην ατζέντα των θεμάτων η οποία περιλαμβάνει τον εμβολιασμό του νησιού, την πορεία των έργων αποκατάστασης των ζημιών από τον «Ιανό» και την τουριστική προβολή του νησιού για το 2021.

Μέχρι τις 15 Μαΐου θα έχει εμβολιασθεί όλος ο πληθυσμός του νησιού

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό ο δήμαρχος δήλωσε ότι μέχρι τις 15 Μαΐου θα έχει εμβολιασθεί όλος ο πληθυσμός του νησιού κι αυτό είναι πάρα πολύ θετικό διότι ολοκληρώνεται η διαδικασία πριν το καλοκαίρι.

Σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού, ο κ. Στανίτσας ανέφερε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες κρατήσεις τουριστών κι η εικόνα που έχει από εκπροσώπους του κλάδου είναι θετική για το νησί.  Ο ίδιος εστίασε στο γεγονός ότι, για πρώτη φορά, ο Δήμος θα αναδείξει το brand name του βασιλιά Οδυσσέα σε συνδυασμό με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, πρωτοπορώντας καθώς δεν έχει υπάρξει ανάλογη πρωτοβουλία.

Πάνω σε αυτό αποκάλυψε στο kedenews ότι η μελέτη για την κατασκευή ενός ψηφιακού Οδυσσειακού Κέντρου ολοκληρώνεται σε περίπου ένα μήνα και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με το πόσο των 800.000-900.000 ευρώ.

Ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων μέσω ειδικών προγραμμάτων στήριξης

Επιπλέον, ο δήμαρχος θα θέσει στην Υφυπουργό ζητήματα ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων μέσω ειδικών προγραμμάτων στήριξης, καθώς η Ιθάκη διαθέτει πολλά μικρά παραδοσιακά καταλύματα που συμβάλλουν τα μέγιστα στον ποιοτικό τουρισμό και την τοπική οικονομία.

Η αποκατάσταση των ζημιών από τον κυκλώνα «Ιανό» έχει ολοκληρωθεί περίπου στο 80%

Η κα Ζαχαράκη θα περιοδεύσει με τον δήμαρχο στα έργα που ‘’τρέχουν’’ στο νησί μετά το καταστροφικό πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», για τα οποία όπως μας μετέφερε ο κ. Στανίτσας η αποκατάσταση των ζημιών σε δρόμους και λιμάνια έχει ολοκληρωθεί περίπου στο 80% .

Να σημειωθεί ότι κατά την παραμονή της στην Κεφαλονιά, η Υφυπουργός πρόκειται να συναντηθεί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, ενώ θα συμμετέχει σε συζήτηση με εκπροσώπους των Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών του νησιού.

Στην συναντήσεις θα παρευρεθούν ο Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Π. Καππάτος, καθώς και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρ. Κράτσα, για να εκθέσουν ζητήματα που απασχολούν το νησί και τις τοπικές κοινότητες. Στη συνέχεια, η Υφυπουργός θα ακούσει και θα συνομιλήσει με εκπροσώπους φορέων του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο νησί.

Περισσότερα σε Ειδήσεις