Σε κατ' οίκον περιορισμό ο 43χρονος στην Κω, που θεωρείται ύποπτος για κατασκοπεία

Σε κατ' οίκον περιορισμό έχει τεθεί ο 43χρονος Αιγύπτιος στην Κω για τον οποίον υπάρχουν υπόνοιες για κατασκοπεία, καθώς στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκε βιντεοληπτικό υλικό από παρατηρητήρια του στρατού. 

 

Όπως μετέδωσε η «Καθημερινή» ο άνδρας είναι ένας από τους δύο αλλοδαπούς που συνελήφθησαν τη Δευτέρα από την Ασφάλεια του Λιμενικού, ως ύποπτου για κατασκοπία. Ο 43χρονος Αιγύπτιος διώκεται επίσης για το αδίκημα της διευκόλυνσης παράνομης διαμονής, καθώς μετέφερε δύο γυναίκες από τη Συρία στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με πλαστά έγγραφα.

Κατά  την απολογία του στον ανακριτή αρνήθηκε τις κατηγορίες και κυρίως αυτήν της κατασκοπείας, δήλωσε ελαιοχρωματιστής και υποστήριξε ότι βρέθηκε εντός της στρατιωτικής εγκατάστασης, καθώς εκτελούσε εργασίες εν γνώσει και παρουσία στρατιωτών.

Κατέθεσε μάλιστα και ο επικεφαλής του εργοταξίου επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό του και λέγοντας ο ίδιος είχε μεταφέρει τον 43χρονο και έναν ακόμα ελαιοχρωματιστή για να βάψουν χώρους του φυλακίου.

Στέλεχος των διωκτικών αρχών επιβεβαίωσε ότι ο 43χρονος συμμετείχε σε συνεργείο ελαιοχρωματισμού προσθέτοντας ωστόσο πως κράτησε στην κατοχή του το κινητό τηλέφωνο παρά το γεγονός ότι ο Στρατός του είχε ζητήσει να το παραδώσει. Στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν τρεις φωτογραφίες και τρία βίντεο τραβηγμένα από το εξωτερικό του φυλακίου Φωκάς της Κω.

Περισσότερα σε Ειδήσεις