Περισυλλογή αδέσποτου ζώου σε κρίσιμη κατάσταση στη Σαμοθράκη

Στην αρμόδια Εισαγγελία βρίσκεται ο φάκελος της υπόθεσης εγκαταλελειμμένου σκύλου, τον οποίο περισυνέλεξαν υπάλληλοι του δήμου Σαμοθράκης στις 29 Μαρτίου.

Το αδέσποτο ζώο συντροφιάς έχρηζε άμεσης κτηνιατρικής βοήθειας και για αυτό μεταφέρθηκε αυθημερόν στον κτηνίατρο του Δήμου στην Αλεξανδρούπολη. Το ζώο έφερε τσιπ καταχωρημένο και ως εκ τούτου ο Δήμος προχώρησε σε όλες τις προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες και απέστειλε το φάκελο της υπόθεσης στην αρμόδια Εισαγγελία.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, ο δήμος Σαμοθράκης αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε οικονομικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό», γίνεται προσπάθεια διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο νησί, και στο πλαίσιο αυτό έχουν στειρωθεί πάνω από 100, ενώ «φαίνεται ότι αποδίδουν» και οι δράσεις περισυλλογής και σίτισης, που υλοποιούνται, μετά και την προμήθεια βασικών μέσων και τροφών.

Η δημοτική αρχή απευθύνει έκκληση στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της Σαμοθράκης, «να στηρίξουν τις προσπάθειες φροντίδας και διαχείρισης των αδέσποτων, να προσαρμοστούν στις επιταγές της κείμενης νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς και να αποτελέσουν λύση του προβλήματος και όχι τροχοπέδη». «Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα είναι θέμα πολιτισμού», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο δήμος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις