Ανησυχία για την ινδική μετάλλαξη εν όψει Πάσχα - Τι λένε οι ειδικοί

Εντοπίστηκε κρούσμα ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού στην Πάτρα - Το ινδικό στέλεχος δείχνει να έχει μεγάλη μεταδοτικότητα, ενώ άγνωστο παραμένει αν καλύπτεται από τα εμβόλια

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αναφερόμενος στη μετάλλαξη της Ινδίας, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ακόμη σχετικές μελέτες.

«Μεταλλάξεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν, συμβαίνει σε ένταση και συχνότητα στον ιό της γρίπης, για αυτό και κάθε χρόνο το εμβόλιο δεν είναι το ίδιο, επικαιροποιείται για να καλύψει τις αλλαγές. Εδώ, οι αλλαγές είναι αργές και πολύ λιγότερες. Οι επικαιροποιημένες δόσεις των εμβολίων που θα βγουν θα καλύπτουν τις μεταλλάξεις. Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στη βρετανική μετάλλαξη που έχει επικρατήσει στην Ευρώπη», υπογράμμισε μιλώντας στο Open.

Όσον αφορά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, ο καθηγητής σημείωσε ότι πρέπει να φροντίσουμε να μειώσουμε τις επαφές μας στις μεγάλες πόλεις κατά το δυνατόν.

«Θα υπάρχει δυνατότητα να κινηθούμε τις γιορτινές μέρες εντός του νομού. Είναι επωφελής και η απόφαση για το άνοιγμα της εστίασης. Τα μέτρα για να είναι αποτελεσματικά πρέπει να είναι ρεαλιστικά. Υγειονομικά είναι το πιο σωστό να μέναμε όλοι στο σπίτι, αλλά μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας δεν είναι ρεαλιστικό», τόνισε.

Περισσότερα σε Ειδήσεις