Κορονοϊός: «Βγήκε» από το «βαθύ κόκκινο» ο Δήμος Λοκρών - Τι δήλωσε ο Δήμαρχος

Κατά την διάρκεια του 3ου κύματος της πανδημίας η Μαλεσίνα κατάφερε να βγει από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), ύστερα από ενάμιση μήνα. 

Της Νατάσσας Βουδούρη 

Βελτίωση της επιδημιολογικής της εικόνας, με αποτέλεσμα να «κατέβει» από το «βαθύ κόκκινο» παρουσίασε η περιοχή της Μαλεσίνας, από τις 19 Απριλίου. Ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές, ανέφερε στο kedenews τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν οι δημότες καθώς και τις ανθρώπινες απώλειες που συγκλόνισαν ολόκληρη την περιοχή.

«Ο Δήμος Λοκρών σύμφωνα με τις αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας βγήκε από το βαθύ κόκκινο από τις 19 Απριλίου, ύστερα από ενάμιση μήνα. Το διάστημα αυτό ήταν μια πολύ μεγάλη δοκιμασία για όλους μας. Αντιμετωπίσαμε πολύ δύσκολες στιγμές και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Δεν σταματήσαμε ποτέ να πιστεύουμε πως όλοι μαζί με την τήρηση των μέτρων και την έναρξη των εμβολιασμών στο Δήμο μας θα τα καταφέρναμε. Δυστυχώς οι ανθρώπινες απώλειες ήταν πολλές και ολόκληρη η περιοχή μας συγκλονίστηκε», τόνισε ο ίδιος.

Μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τους υγειονομικούς, τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία, την Ελληνική Αστυνομία και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την υποστήριξη που τους παρείχαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kedenews τα κρούσματα στο Δήμο Λοκρών μειώθηκαν. Η σημερινή ενημέρωση αποτυπώνει 13 ενεργά κρούσματα στο Δήμο, εκ των οποίων νοσηλεύονται τα 2.

Το δικό του μήνυμα προς τους δημότες έδωσε ο Δήμαρχος κ. Ζεκεντές:

«Πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να διατηρήσουμε το υγειονομικό επίπεδο που θέλουμε στον τόπο μας. Είναι επιβεβλημένη η εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων προφύλαξης, όπως η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων και η υιοθέτηση μέτρων ατομικής υγιεινής».

Καθυστέρηση έναρξης εμβολιασμών 

Μετά τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων της Astra Zeneca στο Δήμο και με την άμεση αντίδραση του κ. Ζεκεντέ, κατάφεραν να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των κατοίκων στις 16 Μαρτίου, στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης. Στις 5 Μαΐου αναμένεται έναρξη μιας γραμμής εμβολιασμού με εμβόλια Pfizer.

«Είναι γεγονός πως υπήρξε καθυστέρηση της έναρξης εμβολιασμών στο Δήμο μας και δυσπιστία εμβολιασμού με εμβόλια Astra Zeneca. Θέση μας είναι πως οι κάτοικοι πρέπει να εμβολιαστούν», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις