Πάσχα Αθήνα : Διακοπές στην παραλιακή για τη Λαμπρή

Η πίεση της πανδημίας κάνει χιλιάδες Αθηναίους να προσπαθούν να βρουν μια διέξοδο της ημέρες του Πάσχα, από τη στιγμή που η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό θεωρείται δεδομένη. Για το λόγο αυτό πολλοί Αθηναίοι προσπαθούν την τελευταία στιγμή να κλείσουν ολιγοήμερες αποδράσεις από την Αθήνα με τα παραλιακά προάστια να έχουν την τιμητική τους. 

Του Κώστα Παππά

Μεγάλη ζήτηση έχουν τα ακίνητα που απευθύνονται σε  μεσαία βαλάντια στις περιοχές της παραλιακής Αττικής, όπως εξηγεί στο kedenews.gr ο Πρόεδρος του πανελλαδικού Δικτύου E-REAL ESTATES κ. Θεμιστοκλής Μπάκας. "Υπάρχουν δύο ταχύτητες. Σε ότι αφορά  τα αυτοτελή διαμερίσματα  ή κατοικίες εκτός από τις βίλες στα μεσαία βαλάντια οικονομικά αυτά έχουν αγγίξει πληρότητα 100%",τονίζει και προσθέτει σε σχέση με τον τρόπο καταβολής των χρημάτων για την εκμίσθωση των ακινήτων αυτών τα εξής. "Ακόμα και σε αυτά τα ακίνητα που απευθύνονται σε ανθρώπους μεσαίου οικονομικού επιπέδου πρέπει κάποιος να καταβάλλει όλα τα χρήματα για να  "κλείσει" το ακίνητο . Τα μόνα που είναι διαθέσιμα πλέον είναι οι πολυτελείς βίλες που υπάρχουν στα προάστια" εξηγεί ο κ. Μπάκας.

 

 Από 270 ευρώ για τριήμερη διαμονή στο Σούνιο

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για τα διαθέσιμα ακίνητα στην επαρχία των οποίων οι τιμές κυμαίνονται σε επίπεδα χαμηλότερα του 2019. "Στην επαρχία παρασύρθηκαν και μπήκαν στην διαδικασία να κάνουν και αυτοί το ίδιο πράγμα στα τουριστικά θέρετρα των περιοχών τους. Οι τιμές εκεί είναι πολύ πιο οικονομικές σε σχέση με το 2019,διότι στη Μονεμβασία ή τα Καμένα Βούρλα οι ιδιοκτήτες επειδή ξέρουν οτι απαγορεύεται η μετακίνηση από νομό σε νομό στόχευσαν στους συντοπίτες τους.

Αντίστοιχα στο νομό Αττικής οι τιμές είναι πολύ υψηλότερες σε σχέση με το 2019 εξηγεί ο κ. Μπάκας.  "Το Σούνιο για ένα τριήμερο οι τιμές κυμαίνονται από 270 ως 516 ευρώ. Μια βίλα με πισίνα μπορεί να φθάσει τα 1000 και τα 1500 ευρώ."

Περισσότερα σε Ειδήσεις