Ισραήλ: Δεκάδες νεκροί σε θρησκευτικό προσκύνημα στο Όρος Μερόν

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 44 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στο Ισραήλ από ασφυξία ή επειδή ποδοπατήθηκαν όταν άρχισε να διαλύεται το πλήθος σε θρησκευτικό προσκύνημα στο Όρος Μερόν

Το γιγαντιαίο ποδοπάτημα στη διάρκεια προσκυνήματος υπερορθόδοξων Εβραίων στο όρος Μερόν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 44 άνθρωποι, ανέφεραν κέντρο άμεσης βοήθειας και πηγές προσκείμενες σε νοσοκομείο στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Καταμετρήσαμε 38 νεκρούς επιτόπου, όμως έχουμε κι άλλους (τραυματίες που κατέληξαν) σε νοσοκομείο», δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου άμεσης βοήθειας Magen David Adom (MDA, το ισραηλινό αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού). Από την πλευρά του το νοσοκομείο Ζιβ, ένα από αυτά στα οποία διακομίστηκαν δεκάδες από τα 100 και πλέον θύματα, ανέφερε πως καταμετρά έξι νεκρούς, κατά συνέπεια το σύνολο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία ανέρχεται σε τουλάχιστον 44.

WARNING: GRAPHIC CONTENT - Dozens killed in a stampede at an over-crowded religious bonfire festival in Israel https://t.co/qtn8qQ7SAd pic.twitter.com/838qLfRhO3

— Reuters (@Reuters) April 30, 2021

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδει ο Guardian, όλα ξεκίνησαν από μια εξέδρα που κατέρρευσε. Ωστόσο οι υπηρεσίες διάσωσης το απέδωσαν στον συνωστισμό του πλήθους.

Ένας μάρτυρας δήλωσε στον ιστότοπο Haaretz: «Αυτό συνέβη σε μέσα σε δευτερόλεπτα. Οι άνθρωποι άρχισαν να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον, ποδοπατώντας ο ένας τον άλλον. Ήταν μια καταστροφή»

Ακόμη ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε: «Είχα μόλις καθίσει να φάω όταν άκουσα τις κραυγές. Σπεύσαμε να βοηθήσουμε και μετά είδαμε τα πτώματα. Στην αρχή ήταν περίπου 10. Τώρα, υπάρχουν πολλά περισσότερα».

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω», δήλωσε στην εφημερίδα Maariv, ένας παρευρισκόμενος και πρόσθεσε: «Είδα ανθρώπους να πεθαίνουν δίπλα μου» Οι μάρτυρες δήλωσαν ότι οι άνθρωποι είχαν πάθει ασφυξία ή ποδοπατήθηκαν όταν ένας από τους διοργανωτές ζήτησε από τα μεγάφωνα να διαλυθεί το πλήθος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις