Απολογείται ο 32χρονος που σκότωσε τον διαχειριστή της πολυκατοικίας του επειδή του έκανε μάγια

Στο γραφείο του ανακριτή στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο 32χρονος ο οποίος κατηγορείται πως τον περασμένο Δεκέμβρη πυροβόλησε και σκότωσε με τρεις σφαίρες έναν 60χρονο άνδρα στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων.

 Του Γιώργου Σόμπολου

Ο κατηγορούμενος ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών, ομολόγησε πως σκότωσε τον διαχειριστή της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει "επειδή του είχε κάνει μάγια αλλά και επειδή τον έκλεβε στα κοινόχρηστα".

Η υπόθεση η οποία έχει συνταράξει ακόμη και τους ίδιους τους πολύπειρους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανής, αναφορικά με τα κίνητρα της δολοφονίας.

Ο κατηγορούμενος βρίσκεται στο γραφείο του ανακριτή στο κτίριο 9 των δικαστηρίων και αναμένεται σε λίγη ώρα να δώσει τις δικές του εξηγήσεις κάτω από τις οποίες οδήγησε στο θάνατο τον 60χρονο άνδρα με τον οποίο διέμεναν στην ίδια πολυκατοικία στο Κορωπί.

Στην κατάθεση του στους αστυνομικούς ο κατηγορούμενος είπε ότι το θύμα μαζί με την σύζυγό του οι οποίοι είναι και διαχειριστές, τους τελευταίους μήνες του ζητούσαν υπέρογκο ποσά για κοινόχρηστα. Η αποκάλυψη του ωστόσο που άφησε άναυδους τους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, ήταν πως λίγους μήνες πριν το έγκλημα είχε αντιληφθεί "οτι ο 60χρονος του είχε κάνει μάγια δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα του".

Το πρωί της 23ης Δεκεμβρίου του 2020, όπως φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς, μην μπορώντας άλλο αυτήν την κατάσταση που βίωνε, πήρε ένα όπλο που είχε αγοράσει από άγνωστο άνδρα στο Μενίδι, έβγαλε τις πινακίδες του οχήματος της μητέρας του και ακολούθησε τον 60χρονο άνδρα, μέχρι τη δουλειά του στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων. Τον άφησε να παρκάρει και μόλις ο 60χρονος βγήκε από το αυτοκίνητο του, τον πυροβόλησε τρεις φορές σκοτώνοντας τον. Στην συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του και πήρε τη μητέρα του και βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στη γειτονική Αλβανία. Ο 32χρονος, ο οποίος δηλώνει εισοδηματίας, έχει αρκετούς φίλους αλβανικής καταγωγής και έμεινε μαζί τους έως ότου "κοπάσει", όπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς.

Ωστόσο οι αρχές οι οποίες ερευνούν την υπόθεση είχαν φτάσει στα ίχνη του και περίμεναν την επιστροφή του. Τον κάλεσαν για κατάθεση όπου υπέπεσε σε αντιφάσεις και τελικά ο ίδιος ο 32χρονος ομολόγησε το στυγερό έγκλημα.

Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί εάν θα προφυλακιστεί ή όχι από ανακριτή και εισαγγελέα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις