Κορονοϊός: Μέσα από το νοσοκομείο, μιλά ο Δήμαρχος Καλύμνου - Φόβοι για την τουριστική περίοδο

Ασθμαίνοντας ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης μίλα στο kedenews.gr την ώρα που κάνει εισπνοή οξυγόνου, προκειμένου να μπορέσει να αναπνεύσει καθώς είναι χτυπημένος από τον κορωνοΐο.

Της Μαρίας Θαλασσινού

Ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι χτυπήθηκε από τον ιό και πλέον βρίσκεται σε πρόγραμμα θεραπείας στο νησί το οποίο έχει τεθεί σε κατάσταση αυστηρού lockdown λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου. «Με βρίσκετε την ώρα που κάνω οξυγόνο και προσπαθώ να ανασάνω. Δεν μπορώ να σας μιλήσω. Δυστυχώς χτυπήθηκα και εγώ από τον κορωνοϊό όπως και πολλοί συμπολίτες μου», λέει αγκομαχώντας στο kedenews.gr ο δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης.

Η επιβολή lockdown ισχύει από σήμερα, Τετάρτη 5 Μαΐου στις 6 πμ έως και τη Δευτέρα 10 Μαΐου και ώρα 6 πμ. Πρόκειται για το δεύτερο lockdown μετά από αυτό του Φεβρουαρίου 2021 που οφειλόταν σε ανοικτές θρησκευτικές γιορτές. Τότε ο δήμαρχος είχε επικρίνει την στάση του Μητροπολίτη Καλύμνου. «Ο κόσμος έχει την εκκλησία για δεύτερο σπίτι, εκεί ξέφυγε η ιστορία, έχει ευθύνες και ο Μητροπολίτης, δεν είναι χριστιανικό να πηγαίνεις στην εκκλησία και να κολλάς τον διπλανό σου», είχε πει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Όμως, η Κάλυμνος είχε ξανά μπει στο μάτι του κυκλώνα με την διοργάνωση γάμων και ανοικτών τελετών εν μέσω κορωνοϊου.

Πρόκειται για μια δυσμενή εξέλιξη καθώς το ξακουστό νησί των σφουγγαράδων θα είναι δύσκολο να ανακάμψει οικονομικά και να υποδεχθεί τουρίστες, παρότι την 15η Μαΐου τυπικά η χώρα μας ανοίγει τα σύνορά της στους τουρίστες. Κι αυτό αποδεικνύει πως οι συστάσεις των λοιμωξιολόγων πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα και μετά τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Κάλυμνο έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 9.013 εμβολιασμοί από τους οποίους οι 3.041 κάτοικοι έχουν κάνει και τις δυο δόσεις. Να σημειωθεί ότι 5.972 έχουν κάνει την μια δόση, πράγμα που καλύπτει το 37,5% του πληθυσμού, που αγγίζει συνολικά τους 16.000 κατοίκων.

Για το ζήτημα έκανε παρέμβαση ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, αφού προηγουμένως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

«Η περίπτωση της Καλύμνου προκαλεί ερωτηματικά και έντονη ανησυχία σε όλους μας. Η Κάλυμνος μαστίζεται από την πανδημία για πάνω από πέντε συνεχόμενους μήνες, ενώ η εκ νέου εισαγωγή της σε καθεστώς σκληρού lockdown, την ώρα που ανοίγει ο τουρισμός και η εστίαση, μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες για την τοπική οικονομία και κοινωνία», σχολίασε ο Ν. Σαντορινιός.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να ολοκληρωθούν άμεσα οι ενέργειες για τον ορισμό νέου Διοικητή στο Νοσοκομείο της Καλύμνου, καθώς πρόκειται για «ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα που δημιουργεί σημαντικές δυσκολίες στην διοικητική λειτουργία του Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου, ειδικά σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή για το νησί». Παράλληλα, ζητά την εντατικοποίηση των εμβολιασμών του πληθυσμού και την «έκτακτη στελέχωση του Νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν με άμεσο τρόπο τα κρούσματα και να ενισχυθεί η υγειονομική θωράκιση του νησιού».

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις