Γάμοι - Βαπτίσεις: Κραυγή αγωνίας από τον κλάδο χώρων μαζικών εκδηλώσεων - Άγνωστο το άνοιγμα

Μεγάλη είναι η απογοήτευση στον κλάδο χώρων μαζικών εκδηλώσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος (γάμους, βαπτίσεις, χοροεσπερίδες), από τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για το άνοιγμα της εστίασης, που δεν συμπεριέλαβε τη κατηγορία τους.

 

Ο Βασίλης Στρατήγης υπεύθυνος κτημάτων εκδηλώσεων, περιγράφει στο kedenews την έκπληξη του, για την απόφαση της Κυβέρνησης να εξαιρέσει τα κτήματα εκδηλώσεων τα οποία ως γνωστόν είναι χώροι πολλών στρεμμάτων και εξωτερικού χώρου ''Αυτοί οι χώροι όπως και άλλοι χώροι (αίθουσες εκδηλώσεων) έχουν να δουλέψουν εκ των πραγμάτων από το 2019! Πιο συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2020 δουλέψαμε λίγο τον Ιούλιο παρόλο που μας άνοιξαν τον Ιούνιο, ο λόγος ήταν γιατί μας ενημέρωσαν τελευταία στιγμή( 29 Μαΐου 2020 μας ανακοίνωσαν ότι ανοίγουμε από 1 Ιουνίου 2020) οπότε όλες οι δουλειές που είχαμε κλείσει τον Ιούνιο και κάποιες τον Ιούλιο είχαν μεταφερθεί για Σεπτέμβριο ή για το 2021, τον Αύγουστο ήρθαν μέτρα ωραρίου και μέγιστος αριθμός ατόμων τα 50 άτομα οπότε δεν ξανά δουλέψαμε''.

Στο σκοτάδι οι απασχολούμενοι στους χώρους μαζικών εκδηλώσεων 

Προς μεγάλη απογοήτευση οι απασχολούμενοι στον συγκεκριμένο κλάδο κάνουν λόγο για χαμένη σεζόν, ενώ μέχρι και σήμερα από την πολιτεία δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση για το πότε θα ανοίξουν.

''Σήμερα μετά από μια ολόκληρη σεζόν για εμάς χαμένη, ακόμα δεν γνωρίζουμε εάν θα ανοίξουμε και με τι μέτρα ενώ την ίδια στιγμή χώρες όπως η Κύπρος έχουν ανακοινώσει ένα μήνα τώρα πως ανοίγουν τον Μάιο με 75 άτομα εσωτερικά και 150 εξωτερικά, ενώ τον Ιούνιο θα είναι από 225 εσωτερικά και 350 εξωτερικά''.

Αξίζει να σημειωθεί οτι στον συγκεκριμένο κλάδο απασχολούνται εκτός από τους άμεσους συνεργάτες όπως σερβιτόροι,μετρ,σεφ,dj και έμμεσοι συνεργάτες που πλαισιώνουν τους χώρους εκδηλώσεων, όπως είναι οι διακοσμητές, οι ανιματερ, οίκοι νυφικών,οι φωτογράφοι, ακόμη  και  παρκαδόροι!

Γάμοι και βαπτίσεις στα σπίτια χωρίς μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό

"Μεγάλη είναι και η αγωνία των πελατών μας που καθημερινά επικοινωνούν και ζητούν να μάθουν πότε και με τι μέτρα θα ανοίξουμε, χωρίς να μπορούμε να απαντήσουμε αφού και  εμείς βρισκόμαστε στο σκοτάδι, αναφέρει ο κ. Στρατήγης, καταγγέλλοντας παράλληλα οτι ''Πολλά ζευγάρια μας  επιλέγουν να ακυρώσουν την προγραμματισμένη εκδήλωση στα τεράστια κτήματα πολλών στρεμμάτων εξωτερικών χώρων και το κάνουν στο σπίτι τους και εννοείτε με κανένα μέτρο προφύλαξης. Το καλύτερο όμως θα ήταν να γνωρίζαμε καιρό τώρα πότε θα ανοίξουμε και με τι μέτρα ώστε να αποφευχθούν τέτοια σκηνικά''.

Έκκληση στον Υπουργό να δώσει τέλος στην αγωνία τους. 

''Έχουμε υποστεί τεράστια ζημιά εν μέσο πανδημίας. Θα ήθελα να παρακαλέσω τον υπουργό και την κυβέρνηση να μην μας ξεχάσει και φέτος όπως έκανε πέρσι και μας άνοιξε τελευταία στιγμή έτσι ώστε να προλάβουμε να δουλέψουμε έστω για 2 με 3 μήνες''.

Περισσότερα σε Ειδήσεις