Γιάννης Λαγός: «Πράσινο φως» από τις βέλγικες αρχές για την έκδοση του στην Ελλάδα

Ο Γιάννης Λαγός έχει προθεσμία μέχρι και την Δευτέρα να υποβάλλει έφεση κατά της απόφασης

Το «πράσινο φως» έδωσαν οι βελγικές αρχές για την έκδοση του Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα μέσα από ανακοίνωση. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας Βρυξελλών αναφέρεται ότι «για προφανείς λόγους ασφαλείας η ημερομηνία παράδοσης δεν μπορεί να κοινοποιηθεί», ωστόσο σε περίπτωση που δεν υπάρξει έφεση η έκδοση θα πραγματοποιηθεί μέσα σε 7-10 ημέρες.

Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας των Βρυξελλών

«Μετά από διάφορες ερωτήσεις σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τις ελληνικές δικαστικές αρχές εναντίον του I. Λ., η Εισαγγελία των Βρυξελλών μπορεί να επιβεβαιώσει τα ακόλουθα:

Το προδικαστικό τμήμα του ολλανδόφωνου Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες αποφάσισε σήμερα σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σχετικά με τον Ι.Λ .: Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κηρύχθηκε εκτελέσιμο. Η διάρκεια της προσφυγής λήγει έως τη Δευτέρα.

Για προφανείς λόγους ασφαλείας, η ημερομηνία παράδοσης δεν μπορεί να κοινοποιηθεί.»

Υπενθυμίζεται πως ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός συνελήφθη από την Interpol στις 27 Απριλίου στο σπίτι του στο Βέλγιο. Ο ίδιος,  καταδικάστηκε στις 7 Οκτωβρίου σε 13 έτη φυλάκισης για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ενώ έχει και δεύτερη καταδίκη εννέα μηνών για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013. Ωστόσο, η σύλληψη του δεν είχε προχωρήσει λόγω της ασυλίας που είχε ως ευρωβουλευτής.

Περισσότερα σε Ειδήσεις