Χανιά: Πυρκαγιά σε καταστήματα της δημοτικής αγοράς

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο εσωτερικό καταστημάτων μέσα στη δημοτική αγορά της πόλης των Χανιών σημαίνοντας συναγερμό στις δυνάμεις της πυροσβεστικής

Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, Γιώργο Μαρκουλάκη, από την πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στις 7:10, καταστράφηκαν ολοσχερώς τα πατάρια 3 καταστημάτων και ολικώς ακόμα ένα κατάστημα.

Στο σημείο επιχείρησαν 7 πυροσβεστικά οχήματα με προσωπικό 13 πυροσβεστών, που κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά πριν επεκταθεί και σε άλλα καταστήματα.

Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση, ενώ θα οριστούν και 2 πραγματογνώμονες.

Στο σημείο της πυρκαγιάς βρέθηκε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι οι ιδιοκτήτες των 4 καταστημάτων που υπέστησαν ζημιές θα στεγαστούν σε άλλους χώρους εντός της δημοτικής αγοράς μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες για αποκατάσταση των ζημιών. Όπως πρόσθεσε, η αγορά λειτουργεί κανονικά.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι αμέσως μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου και σε συνεννόηση με τους καταστηματάρχες θα αρχίσουν οι εργασίες για τη συνολική αποκατάσταση του μνημείου της δημοτικής αγοράς.

Για μία δύσκολη και μαύρη ημέρα για την αγορά έκανε λόγο ο πρόεδρος των καταστηματαρχών, Παναγιώτης Κλειδαράς, ο οποίος, παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ανακοινώσεις του δημάρχου περί στήριξης των πληγέντων από την πυρκαγιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε Ειδήσεις