AstraZeneca: Εξασφαλισμένη η δεύτερη δόση του εμβολίου δήλωσε ο υπ. Υγείας

Τέλος η συνεργασία της ΕΕ με την Astrazeneca, μετά την απόφαση της ΕΕ να μην ανανεώσει την παραγγελία σκευασμάτων με την εταιρεία. Ανησυχία και αβεβαιότητα επικράτησε και στην Ελλάδα, καθώς εκρεμμούν εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο σκεύασμα. Άμεση ήταν η τοποθέτηση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια. 

Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, ο υπουργός δήλωσε ότι η δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca είναι εξασφαλισμένη, για όσους έχουν κάνει την πρώτη, προσθέτοντας ότι το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν προγραμματίσει να εμβολιαστούν, τερματίζοντας έτσι την αβεβαιότητα σχετικά με το θέμα των ραντεβού.

Ο Β. Κικίλιας δήλωσε επίσης πως, μέχρι στιγμής στην Ευρώπη, έχουν εμβολιαστεί συνολικά 55 εκατομμύρια πολίτες με το εμβόλιο της AstraZeneca, τονίζοντας πως είναι ασφαλές και έχει εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Παράλληλα ο υπουργός επεσήμανε ότι ο ΕΟΦ, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ο ΠΟΥ και ο ΕΜΑ , έχουν την υποχρέωση να συνεδριάζουν συνεχώς και να λαμβάνουν αποφάσεις από κοινού. «Το εμβόλιο της AstraZeneca  δεν έχει απορριφθεί από τις 11 περίπου χώρες, ενώ υπάρχουν υπερπολλαπλάσιες χώρες που συνεχίζουν να εμβολιάζουν».

Τέλος, αναφερόμενος στις πιθανές παρενέργειες, υπογράμμισε πως είναι απειροελάχιστες, φέροντας ως παράδειγμα πως πιθανότητα να πάθει θρόμβωση έχει και μία γυναίκα που παίρνει αντισυλληπτικά ή ένας καπνιστής.

Περισσότερα σε Ειδήσεις