Πελώνη: Κανένα προνόμιο στους εμβολιασμένους μέχρι να μην ανοίξει η πλατφόρμα για όλους

Η κυβερνητική Εκπρόσωπος δεν διέψευσε τις σκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και την επιτροπή των λοιμωξιολόγων πως θα δοθούν προνόμια σε όσους πολίτες επιλέγουν να εμβολιαστούν

Συγκεκριμένα απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε ότι «η συζήτηση για αποκλειστικά προνόμια των εμβολιασμένων δεν έχει νόημα παρά μόνο αν ανοίξουν όλες οι ηλικιακές ομάδες». Με άλλα λόγια, η κυρία Πελώνη άφησε να εννοηθεί ότι το ζήτημα θα ανοίξει όταν πλέον όλοι έχουν πρόσβαση στα εμβόλια, κάτι που μέχρι στιγμής συμβαίνει, καθώς για ηλικίες κάτω των 30 ακόμα δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα.

Παρόμοια δήλωση είχε παραχωρήσει και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, όπου είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως συζητήθηκε το ενδεχόμενο συμμετοχής σε περισσότερες δραστηριότητες, όσων επιλέξουν να εμβολιαστούν.

Την ίδια ώρα, η κυρία Πελώνη απαντώντας σε ερώτηση για το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων ξεκαθάρισε ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι ο αρμόδιος Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης θα προχωρήσει προς τον τέλος της εβδομάδας σε σχετικές ανακοινώσεις. Ο ίδιος αναμένεται να κάνει γνωστά και τα σχετικά πρωτόκολλά εισόδου, όπως για παράδειγμα η διενέργεια test.

Περισσότερα σε Ειδήσεις