Ιωάννινα: Χάος με self test μαθητών ψευδώς θετικά

Αλαλούμ προκλήθηκε με τα self test μαθητών στα Γιάννενα, καθώς δεκάδες από αυτά βγήκαν θετικά ή οριακά θετικά ενώ όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια ήταν αρνητικά

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το epiruspost.gr οι μαθητές άρχισαν να κάνουν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ εν όψει της επιστροφής στα θρανία. Ωστόσο, δεκάδες προέκυπταν θετικά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα αλαλούμ.

Γονείς επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ αλλά και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και δεκάδες μαθητές κλήθηκαν να επαναλάβουν τον δειγματοληπτικό έλεγχο με rapid test τόσο στην κεντρική πλατεία όσο και στη μονάδα που λειτουργεί στο στρατόπεδο Βελισσαρίου.

Από το αποτέλεσμα του rapid test προέκυψε σχεδόν για όλες τις περιπτώσεις ότι τα αποτελέσματα των self tests ήταν εν τέλει ψευδώς θετικά.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι την Κυριακή μόνο στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων έγιναν 500 δειγματοληπτικοί έλεγχοι και θετικά ήταν μόλις πέντε από τα τεστ που διενεργήθηκαν.

Προς το παρόν δεν έχει δοθεί κάποια απάντηση από αρμόδιους φορείς παρά μόνο γίνονται εικασίες για ενδεχόμενο πρόβλημα στην συγκεκριμένη παρτίδα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις