Δ.Τρικκαίων: Απομακρύνθηκαν σαθρά υλικά από το Ρολόι στο Φρούριο

Ασφαλέστερο με τη βοήθεια πιστοποιημένων εναεριτών είναι πλέον το Ρολόι στο Φρούριο, που αποτελεί και σήμα κατατεθέν  του δήμου Τρικκαίων.  

Ειδικότερα, στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων και ειδικά μετά τους σεισμούς του Μαρτίου 2021, ο Δήμος Τρικκαίων διαπίστωσε την ανάγκη να απομακρυνθούν σαθρά υλικά από το κτήριο του ρολογιού στο Φρούριο. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στον πρώτο και δεύτερο όροφο του κτίσματος και συγκεκριμένα, περιμετρικά της βεράντας του κάθε ορόφου (σοβάς) και κάτω από αυτές, στα διακοσμητικά στοιχεία και τις κορνίζες.

Εξάλειψη του κινδύνου τραυματισμού επισκεπτών και προσωπικού από ακούσια πτώση των σαθρών υλικών

Τα πιο επικίνδυνα από τα σαθρά υλικά που αφαιρέθηκαν, βρίσκονταν πάνω από την κύρια είσοδο του κτηρίου. Οι πιστοποιημένοι εναερίτες με υπεύθυνο τον κ. Πασχάλη Ζαφειριάδη πραγματοποίησαν τις εργασίες για δύο ημέρες τηρώντας, όπως τόνισε ο επικεφαλής, όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Βασιλένα Μητσιάδη, τόνισε πως «ήταν αυτονόητη η μέριμνα του Δήμου Τρικκαίων για το σήμα κατατεθέν των Τρικάλων. Για εμάς, προέχει η ασφάλεια των επισκεπτών/τριών, που μπορούν πλέον να απολαμβάνουν την πανέμορφη θέα της πόλης χωρίς κινδύνους. Σε κάθε περίπτωση, οι έλεγχοι στο Ρολόι συνεχίζονται ανά τακτά διαστήματα».

Περισσότερα σε Ειδήσεις