Άνοιγμα σχολείων ΔΟΕ: Αλαλούμ με τα αποτελέσματα self tests, χωρίς αραίωση οι αίθουσες

Με προβλήματα που επικεντρώνονταν κυρίως στις δηλώσεις για τα self tests μετά την κατάρρευση της πλατφόρμας δήλωσης αποτελεσμάτων το απόγευμα του Σαββάτου κύλησε η σημερινή πρώτη μέρα επανέναρξης των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Του Κώστα Παππά

 

Στα προβλήματα της πρώτης ημέρας  επαναλειτουργίας αναφέρθηκε μιλώντας στο kedenews o Αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γιώργος Τρούλης: " Υπήρχαν δυσκολίες στην εφαρμογή των self tests, διότι πολλοί μαθητές και οι γονείς τους,  δεν είχαν προμηθευτεί τα απαραίτητα τεστ μέσα στο Σαββατοκύριακο, οπότε Δευτέρα πρωί έπρεπε να τρέξουν και να παραλάβουν αυτά τα self tests και να τα κάνουν. Επομένως πολλοί γονείς προσήλθαν με χειρόγραφες δηλώσεις".   Το δεύτερο σημείο που εντόπισε ο Αντιπρόεδρος της ΔΟΕ  είναι οτι από χθες το απόγευμα προέκυψε η  κατάρρευση του συστήματος και πολλοί γονείς δεν μπορούσαν να μπουν και να κάνουν τις δηλώσεις .

 

Η αίσθηση ενός ψευδώς αρνητικού τεστ δημιουργεί αίσθημα χαλαρότητας

" Η δική μας ανησυχία είναι για τον  τρόπο με τον οποίο γίνονται αυτά τα τεστ , καθώς και οτι δεν τηρούνται οι αποστάσεις, δεν υπάρχει μέριμνα και για τα μέσα μεταφοράς που μεταφέρουν τους μαθητές, έχουμε 25 παιδιά μέσα στις αίθουσες" τόνισε ο κ. Τρούλης και επίσημανε ακόμα : "Αυτά  τα ζήσαμε και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέσα στα Λύκεια, αφού   σε λίγες μέρες  λειτουργίας έκλεισαν πάρα πολλά τμήματα , από όσα λέει η ΟΛΜΕ κοντά στο 10% των Λυκείων  έκλεισαν από κρούσματα του κορωνοϊού. Η ανησυχία αυτή είναι διάχυτη και αν θα  επιβεβαιωθεί θα φανεί στις επόμενες μέρες. Η αίσθηση που δίνει ένα ψευδώς αρνητικό τεστ δημιουργεί και ένα αίσθημα χαλαρότητας. Αυτή την πραγματικότητα θα τη δούμε πως θα διαμορφωθεί τις επόμενες μέρες. Μετά  το τέλος αυτής της εβδομάδας θα έχουμε εικόνα για το πόσα κρούσματα είχαμε στα σχολεία".

 

Προχωρούν οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών

Σχετικά με τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών ο κ. Τρούλης παραδέχθηκε οτι προχωρούν μετά τις 21 Απριλίου , αλλά τόνισε οτι οι περισσότεροι δεν αναμένεται να εμβολιαστούν και με τη δέυτερη δόση μέσα σε αυτή τη σχολική χρονιά. Πιο συγκεκριμένα σημέιωσε:"Οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών παρ' οτι ξεκίνησαν στις 21 Απριλίου κάλυψαν σε μεγάλο φάσμα το εύρος των εκπαιδευτικών που εργάζονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Δυστυχώς όμως δεν θα προλάβουμε , γιατί η χρονική περίοδος αυτών των δύο δόσεων δεν θωρακίζει την εκπαιδευτική κοινότητα γι αυτή την σχολική χρονιά. Πάμε πλέον για την επόμενη σχολική χρονιά με τους εμβολιασμούς που θα ολοκληρωθούν μέσα στο Καλοκαίρι. Πηγαίνει καλά πάντως , αφού οι εκπαιδευτικοί καταθέτουν τις αιτήσεις τους . αλλά οι περισσότεροι θα ολοκληρώσουν και τις δύο δόσεις μέσα με τέλος Ιουνίου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις