Κορονοϊός: Το υπουργείο Παιδείας αδειάζει το δήμαρχο Μεσολογγίου για τα σχολεία

Την επιστροφή των μαθητών του δήμου Μεσολογγίου στα σχολικά θρανία από αύριο αποφάσισαν τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας, «αδειάζοντας» τη χθεσινή απόφαση του δημάρχου της πόλης Κώστα Λύρου, να προχωρήσει στο κλείσιμο των σχολείων έως και την Τετάρτη.

Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι «η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας ανήκει αποκλειστικά στα εν λόγω Υπουργεία, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας. Ειδικά για τις περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας λόγω κορωνοϊού, διατάξεις που αποδίδουν αρμοδιότητα στους δημάρχους ή στους αντιπεριφερειάρχες για ολιγοήμερη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν εφαρμόζονται».

Στην περιοχή υπάρχει αναστάτωση, λόγω της επιθετικής αύξησης των κρουσμάτων μέσα σε λίγες ημέρες, γεγονός που οδήγησε και στην απόφαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων να θέσει την περιοχή σε «βαθύ» κόκκινο. Ωστόσο, τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας με εγκύκλιό τους αναίρεσαν την απόφαση, εξηγώντας ότι ο δήμαρχος δεν έχει σχετική αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, για επιδημιολογικούς λόγους και ειδικότερα για την COVID-19, σύμφωνα με τον Ν.4722/20 αλλά και διευκρινιστική εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. Άλλωστε, στα μέτρα που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ορίζεται με σαφήνεια ότι στις περιοχές που βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο» από σήμερα, Δευτέρα 10 Μαΐου, οι μαθητές επιστρέψουν κανονικά στα σχολικά θρανία.

Περισσότερα σε Ειδήσεις