ΟΑΣΘ για οδηγό που επιτέθηκε σε ηλικιωμένο: Δεν θα ανέβει στο τιμόνι μέχρι νεωτέρας

 

Στα χέρια της διοίκησης του ΟΑΣΘ βρίσκονται τα στοιχεία του οδηγού αστικού λεωφορείου, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά σε ηλικιωμένο επιβάτη, ενώ ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, κάνει λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά και ξεκαθαρίζει ότι ο οδηγός δεν θα ανέβει ξανά στο τιμόνι αστικού λεωφορείου μέχρι νεωτέρας.

 

Το περιστατικό έγινε γνωστό από βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μετά από έρευνες, η διοίκηση του Οργανισμού κατάφερε να ταυτοποιήσει τα στοιχεία του οδηγού ο οποίος εξύβρισε τον ηλικιωμένο επιβάτη.

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επιβατών του λεωφορείου.

Ο οδηγός του λεωφορείου διέκοψε το δρομολόγιο, άνοιξε τη μεσαία πόρτα και άρχισε να επιτίθεται στον επιβάτη. Από τα όσα ακούγονται στο βίντεο, την αντίδραση του οδηγού προκάλεσε το γεγονός ότι ο επιβάτης νωρίτερα έβρισε τη μάνα του.

Ο συγκεκριμένος οδηγός έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το συμβάν στον γενικό διευθυντή του Οργανισμού. Του δόθηκε προθεσμία για να προετοιμαστεί.

Με εντολή του προέδρου του ΟΑΣΘ ο συγκεκριμένος οδηγός δεν θα ανέβει ξανά στο τιμόνι αστικού λεωφορείου μέχρι να βγει το αποτέλεσμα της πειθαρχικής διαδικασίας.

“Αυτή η συμπεριφορά ήταν απαράδεκτη. Δεν θα έπρεπε να συμβεί ότι και να προηγήθηκε. Είναι επαγγελματίας οδηγός και οφείλει να φέρεται με ευγένεια στους επιβάτες. Αν υπήρχε πρόβλημα έπρεπε να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία. Να ειδοποιήσει την ασφάλεια του Οργανισμού ή ακόμη και την Αστυνομία” δήλωσε στο thestival ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας.

 

Το βίντεο δημοσίευσε η σελίδα του Facebook “Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη”.

Περισσότερα σε Ειδήσεις