Γιάννης Λαγός: Εκδίδεται στην Ελλάδα - Δεν έκανε έφεση

Ο Γιάννης Λαγός είχε προθεσμία μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 10 Μάϊου να ασκήσει έφεση στην απόφαση

Στην Ελλάδα αναμένεται να εκδοθεί ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός.

Μετά το «πράσινο» φως που έδωσαν οι βέλγικες αρχές για την έκδοση του στην Ελλάδα, ο Γιάννης Λαγός είχε προθεσμία μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 10 Μάϊου να ασκήσει έφεση στην απόφαση. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν το έκανε και έτσι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση του στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία για την έκδοση, καθώς όπως είχε ξεκαθαρίσει και η Εισαγγελία του Βελγίου μέσα από την σχετική της ανακοίνωση «για προφανείς λόγους ασφαλείας η ημερομηνία παράδοσης δεν μπορεί να κοινοποιηθεί».

Όπως ανακοινώθηκε από την Εισαγγελία των Βρυξελλών, ο χρυσαυγίτης «δεν έκανε έφεση εναντίον της πρωτόδικης απόφασης για την έκδοσή του, πράγμα που κάνει εφαρμοστέο το ένταλμα σύλληψής του που είχαν εκδόσει οι ελληνικές Αρχές».

Υπενθυμίζεται πως ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός συνελήφθη από την Interpol στις 27 Απριλίου στο σπίτι του στο Βέλγιο. Ο ίδιος, καταδικάστηκε στις 7 Οκτωβρίου σε 13 έτη φυλάκισης για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ενώ έχει και δεύτερη καταδίκη εννέα μηνών για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013. Ωστόσο, η σύλληψη του δεν είχε προχωρήσει λόγω της ασυλίας που είχε ως ευρωβουλευτής.

Περισσότερα σε Ειδήσεις