Δήμος Μαραθώνος: 98,9 εκατ. ευρώ για το έργο συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων

Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας για την Ανατολική Αττική και στην αποκατάσταση των ακατάλληλων συστημάτων αποχέτευσης σε οικισμούς με πάνω από 15.000 κατοίκους

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου κατασκευής δικτύου αποχέτευσης και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Μαραθώνα και Νέας Μάκρης, με τη συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2014-2020, μετά την έγκριση της χρηματοδοτικής συνεισφοράς ύψους 98,9 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το έργο «Συλλογή, επεξεργασία αστικών λυμάτων Δήμου Μαραθώνος» τελεί υπό τη διαχείριση της ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Αττικής, ενώ δικαιούχος αλλά και φορέας δημοπράτησης και ανάθεσής του είναι η ΕΥΔΑΠ ΑΕ και οι υπηρεσίες της.

Πρόκειται για έργο υποδομής με υψηλή περιβαλλοντική σημασία για την Ανατολική Αττική, το οποίο θα οδηγήσει και στη σταδιακή εξάλειψη των προστίμων που έχουν επιβληθεί στη χώρα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λόγω ακατάλληλων συστημάτων αποχέτευσης στους οικισμούς με πληθυσμό άνω των 15.000 κατοίκων.

Πατούλης: Συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος

Με αφορμή αυτήν τη θετική εξέλιξη, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μαραθώνα, Σ. Τσίρκα, τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, Α. Τόσιο, τη γενική διευθύντρια Έργων Αν. Αττικής της ΕΥΔΑΠ, Γ. Στεφανάκου και τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόση.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεν, Άδ. Γεωργιάδη, τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γ. Τσακίρη, την ΕΥΔΑΠ αλλά και τις υπηρεσίες ΕΣΠΑ του αρμόδιου υπουργείου για τη γόνιμη συνεργασία, υπογραμμίζοντας πως δόθηκε το «πράσινο» φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ένα εμβληματικό έργο με ισχυρό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό πρόσημο για την Ανατολική Αττική.

Σε δηλώσεις του για το έργο, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι θα συμβάλει καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ παράλληλα θα επιτρέψει να εξαλειφθούν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στη χώρα και «να εξοικονομήσουμε πόρους, ώστε να τους επενδύσουμε σε νέες δράσεις και έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην Αττική για όλους τους πολίτες. Θα συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση και με άλλα έργα προκειμένου να συμβάλλουμε στην απαλλαγή της χώρας από τον βραχνά των προστίμων αλλά και στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε Ειδήσεις