Δ. Φλώρινας: Φόβος από την αύξηση κρουσμάτων, έκκληση Δημάρχου να μην χαλαρώσουν οι πολίτες

 «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν» και σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται ο δήμος Φλώρινας, που παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις τελευταίες μέρες την αυξητική τάση των κρουσμάτων στην περιοχή.

Της Φλώρας Κριεκούκη

Η Φλώρινα ακόμα και στα μεγάλα κύματα της πανδημίας αποτελούσε μια ‘’λευκή’’ περιοχή, με σχεδόν μηδενικά κρούσματα, με μόνη εξαίρεση την περίοδο του Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου και τώρα πάσει θυσία θέλει να αποφύγει ένα ενδεχόμενο τοπικό lockdown.

Ο δήμαρχος Φλώρινας βλέποντας την αυξητική πορεία των κρουσμάτων σε συγκεκριμένες περιφερειακές ενότητες απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην χαλαρώσουν αλλά και στους επαγγελματίες -λόγω του ανοίγματος - να τηρούν τα μέτρα προστασίας και αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού.

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει η Φλώρινα

Ο κ. Βασίλης Ν. Γιαννάκης μίλησε στο kedenews για την εικόνα που επικρατεί στον Δήμο τις τελευταίες ημέρες εστιάζοντας στην Δημοτική Ενότητα Μελίτη όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα της Φλώρινας. Όπως μας ενημέρωσε από τους ελέγχους του ΕΟΔΥ εχθές και προχθές προέκυψαν 14 θετικά σε σύνολο 240 rapid test, γεγονός που αποδεικνύει την έξαρση στην εν λόγω περιοχή.

Επιπλέον, με βάση τα προχθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ αυτή τη στιγμή υπάρχουν 81 ενεργά κρούσματα στον δήμο, με  τους αρμοδίους να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή.

Αναφορικά με την επιβολή ενός αυστηρού τοπικού lockdown o ίδιος απαντά πως ακόμη δεν υπάρχει τέτοια ενημέρωση αλλά για να μην τεθεί στο …τραπέζι πρέπει οπωσδήποτε να ανακοπεί οποιαδήποτε έξαρση των κρουσμάτων.

Παράλληλα, σε όλα τα δημοτικά κτήρια και δημόσιους χώρους γίνονται σχολαστικές απολυμάνσεις και ειδικότερα απολυμάνσεις εξωτερικών κοινόχρηστων χώρων (πλατειών, κεντρικών οδών κ.ά.), υπηρεσιών και δομών (Νοσοκομείο, Αστυνομία κ.ά.) και σημείων (κάδων απορριμμάτων κ.ά.) που συγκεντρώνονται σύμμεικτα απορρίμματα, πραγματοποιεί αυτές τις μέρες η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φλώρινας στην πόλη της Φλώρινας.

Προχωρά κανονικά ο εμβολιασμός

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο ήδη το 20% των δημοτών έχει κάνει και την 2η δόση του εμβολίου, ενώ σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Φλώρινας δεν είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη με την πλειονότητα των νοσηλευομένων να παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Η έκκληση του Δημάρχου στους πολίτες

Συνδημότισσες, συνδημότες

Η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού στον Δήμο Φλώρινας τις τελευταίες ημέρες μας γεμίζει προβληματισμό και ανησυχία.

Από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι τώρα, η υπεύθυνη στάση των πολιτών και η ετοιμότητα όλων των αρμόδιων φορέων, είχαν αποδώσει τα μέγιστα και ο Δήμος μας κατέγραφε από τους μικρότερους αριθμούς κρουσμάτων πανελλαδικά.

Μετά από τόσους μήνες περιοριστικών μέτρων, κατανοώ πλήρως την κούραση όλων. Ωστόσο, η χαλάρωση και η μη εφαρμογή των μέτρων που παρατηρείται τελευταία, μπορεί να έχει οδυνηρές συνέπειες.

Απευθύνω θερμή έκκληση προς όλες και όλους να μην αποκλίνουν στο ελάχιστο από την πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας και αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού (μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά κ.λπ.).

Όσα καταφέραμε να διαφυλάξουμε με κόπο και κόστος όλους αυτούς τους μήνες στον Δήμο μας, οφείλουμε να τα διαφυλάξουμε πολύ περισσότερο τώρα που βαδίζουμε σε τεντωμένο σχοινί.

Καλώ λοιπόν όλους, επαγγελματίες, πολίτες, συλλόγους, εκπαιδευτική κοινότητα, μικρούς και μεγάλους, να επιδείξουν υπευθυνότητα, ψυχραιμία και προσοχή, προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις στο άμεσο μέλλον, όπως ένα τοπικό lockdown, που θα είναι καταστροφικό για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Είναι ζήτημα ευθύνης και χρέους απέναντι στον εαυτό μας και στους γύρω μας. Είναι ζήτημα σεβασμού και προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Βασίλης Νικ. Γιαννάκης

Δήμαρχος Φλώρινας

Περισσότερα σε Ειδήσεις