Πλατεία Βικτωρίας: Επιστρέφουν τα παγκάκια μετά την απομάκρυνση τους για να διώξουν τους πρόσφυγες

Μετά από παρέμβαση της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» επέστρεψαν τα παγκάκια στην πλατεία Βικτωρίας που είχαν απομακρυνθεί για να διώξουν τους πρόσφυγες

Μετά από ένα χρόνο επανέρχονται τα παγκάκια στην πλατεία Βικτωρίας, μετά την παράλογη απομάκρυνσή τους το περασμένο καλοκαίρι. Τα παγκάκια σύμφωνα με την «Ανοιχτή Πόλη» ξηλώθηκαν από την διοίκηση Μπακογιάννη με στόχο να απομακρυνθούν οι οικογένειες προσφύγων που είχαν βρει «στέγη» στην πλατεία.

Σχεδόν δέκα μήνες μετά και έπειτα από τις αλλεπάλληλες οχλήσεις της δημοτικής παράταξης Ανοιχτή Πόλη με επικεφαλής το Νάσο Ηλιόπουλο κατάφεραν να επανέλθουν τα παγκάκια, που όπως είχαν ισχυριστεί οι δημοτικές αρχές «επισκευάζονταν».

«Είναι μια μικρή αλλά σημαντική νίκη στην προσπάθεια υπεράσπισης του ελεύθερου δημόσιου χώρου» σημειώνει σε σχόλιό της στο facebook η Ανοιχτή Πόλη.

Βέβαια η δημοτική παράταξη σημειώνει με νόημα ότι «το πρόβλημα ωστόσο της στέγασης των προσφύγων και της απουσίας πολιτικών ένταξης παραμένει κρίσιμο και η Ανοιχτή Πόλη θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία για την ουσιαστική αντιμετώπισή του».

Περισσότερα σε Ειδήσεις