Ρόδος: Πρόβλημα με τα self test - Άδειασαν τα ράφια των φαρμακείων

Εξαντλήθηκαν τα self test στη Ρόδο με συνέπεια να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στο νησί. Το γεγονός έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις από εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και γονείς, οι οποίοι πηγαινοέρχονται από το ένα φαρμακείο στο άλλο αναζητώντας το test αλλά μάταια. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, ένας σημαντικός  αριθμός εκπαιδευτικών και μαθητών, κατάφερε από χθες να προμηθευτεί τα σελφ – τεστ για να κάνουν το σχετικό τεστ και στη συνέχεια να δηλώσουν το αποτέλεσμά τους στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου. Όμως σε χιλιάδες υπολογίζονται ακόμα οι «δικαιούχοι» που έχουν να λαμβάνουν τα τεστ αυτά.

Πάντως από το βράδυ της Τρίτης, ο πρόεδρος και τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, βρίσκονται σε «ανοιχτή γραμμή» με τους αρμόδιους σε κεντρικό επίπεδο, αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις για τις απαράδεκτες αυτές ελλείψεις που καταγράφονται.

Σε ανακοίνωσή τους πάντως, οι φαρμακοποιοί επισημαίνουν:

"Μια απαραίτητη διευκρίνιση προς τους πολίτες. Τα δωρεάν self tests που διανέμονται από τα φαρμακεία χορηγούνται με ευθύνη του Κράτους και συγκεκριμένα της Πολιτικής Προστασίας. Τόσο οι δικαιούχοι των τεστ, όσο και τα αποθέματα των φαρμακείων είναι ευθύνη των ανωτέρω κι όχι των φαρμακοποιών ή των φαρμακαποθηκών. Τα αποθέματα των φαρμακείων όσο και των φαρμακαποθηκών είναι ορατά «ζωντανά» από το συντονιστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας κι εκείνοι είναι υπεύθυνοι για την αποστολή επιπλέον ποσοτήτων όταν αυτές εξαντλούνται. Με άλλα λόγια, δεν παραγγέλνουμε εμείς τις ποσότητες αλλά αποστέλλονται αυτόματα και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα στις κεντρικές κρατικές αποθήκες.

Περισσότερα σε Ειδήσεις