Πέτσας - Εργασιακό νομοσχέδιο: Με το νέο πλαίσιο ο εργαζόμενος προστατεύεται περισσότερο

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας σχολίασε το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε χθες από τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο κ. Πέτσας, τόνισε ότι το ισχύον πλαίσιο της εργατικής νομοθεσίας ισχύει εδώ και πολλές δεκαετίες και είναι απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός του.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με αυτό, ο κ. Πέτσας είπε πως οι περισσότερες εστιάζονται στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, αλλά αυτό που θεσπίζεται με το νέο νομοσχέδιο, ισχύει ήδη από το 1990 και σε καμία περίπτωση δεν καταστρατηγείται ούτε το 8ωρο, ούτε οι 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα.

Μάλιστα, αναρωτήθηκε γιατί μπορεί να είναι μεμπτό ένας εργαζόμενος αν συμφωνήσει με τον εργοδότη του να δουλεύει 4 μέρες την εβδομάδα για 10 ώρες, αν αυτό του επιτρέπει να οργανώσει καλύτερα την προσωπική του ζωή και τον ελεύθερο χρόνο του. Όσο για τις υπερωρίες, σχολίασε ότι με το νέο νομοσχέδιο κατοχυρώνονται και διευρύνονται μέχρι τις 150 ώρες ετησίως.

Δύο σημαντικές παρεμβάσεις στους ελεγκτικούς μηχανισμούς με το νέο νομοσχέδιο

Σχετικά με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα εποπτεύουν την εφαρμογή όσων προβλέπονται στο νέο νομοσχέδιο,  ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι υπάρχουν δύο σημαντικές παρεμβάσεις, αυτής της ανεξαρτητοποίησης του ΣΕΠΕ και της θέσπισης της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Τέλος, για τις απολύσεις, δήλωσε ότι με το νέο πλαίσιο η προστασία του εργαζόμενου θα είναι μεγαλύτερη και για τα συνδικαλιστικά, εξήγησε ότι οι όποιες αλλαγές έχουν ως στόχο της διεύρυνσης της συμμετοχής των εργαζομένων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις