Σουηδία: Από δήμαρχος...κλητήρας η πρώην δήμαρχος του Γκέτεμποργκ

Από το δημαρχικό θώκο στους...κάδους απορριμάτων των δρόμων βρέθηκε με δική της απόφαση η πρώην δήμαρχος, προκαλώντας απορία και θαυμασμό. Η Αν Σοφί Χέρμανσον, προτίμησε να εργαστεί στη συλλογή απορριμμάτων, αντί να προτιμήσει την εύκολη λύση μιας καλοπληρωμένης θέσης συμβούλου.

Μπορεί ο κανόνας να θέλει τους προβεβλημένους πολιτικούς να εξασφαλίζουν - αφού εγκαταλείψουν τα «κοινά» - μια καλοπληρωμένη θέση συμβούλου σε οργανισμούς ή ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ηΑν Σοφί Χέρμανσον, πρώην δήμαρχος του Γκέτεμποργκ, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Σουηδίας.

Η Χέρμανσον εθεάθη πρόσφατα να βάζει μπρος σκουπιδιάρικο στα κεντρικά της Renova, δημόσιας επιχείρησης συλλογής απορριμμάτων. «Συχνά με ρωτάνε τι στο καλό κάνω εδώ», αναφέρει χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως «για μένα όμως είναι μια καλή λύση. Πρέπει κάπως να πληρώσω το νοίκι».

Μετά τη θητεία της ως δημάρχου, Η Χέρμανσον απέρριψε τις προτάσεις για δουλειά που είχε δεχτεί, αξιοποίησε την παλιά επαγγελματική της άδεια και έπιασε δουλειά ως οδηγός απορριματοφόρου. Η φράση της πως «τουλάχιστον τώρα κανείς δεν είναι θυμωμένος μαζί μου, αυτή είναι μια ευχάριστη αλλαγή από τις μέρες που δούλευα ως πολιτικός», αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο του λόγους που την οδήγησαν στην εντυπωσιακή αυτή...στροφή καριέρας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις