ΑΑΔΕ: Τσιγάρα ήταν εν τέλει τα...είδη διατροφής που κατασχέθηκαν

Στην αποκάλυψη μιας σημαντικής υπόθεσης λαθρεμπορίου τσιγάρων προχώρησε η ΑΑΔΕ και το Τελωνείο Πειραιά, ανακαλύπτοντας  340 εκατ. τεμάχια τσιγάρων. Με τη χρήση μηχανημάτων X-Ray αποκαλύφθηκε πολυεθνικό κύκλωμα που διακινούμε από Ντουμπάι προς Συρία λαθραία τσιγάρα με στόχο να διοχετευτούν στις αραβικές χώρες.

Αρχικά, τα containers είχαν δηλωθεί ως μεταφορά ειδών διατροφής, με σκοπό να αποφύγουν οι λαθρέμποροι να κινήσουν οποιαδήποτε υποψία. Τέσσερα από αυτά, ωστόσο, άρχισαν να κινούν τις υποψίες των αρμοδίων, με αποτέλεσμα να δεσμευτούν για περαιτέρω έλεγχο. Στο διάστημα που ακολούθησε υπήρχαν κι άλλες αποστολές με διαφορετικό όμως παραλήπτη, με το ίδιο όμως τηλέφωνο και την ίδια διεύθυνση.

Αυτό ήταν το γεγονός - κλειδί που παρακίνησε τους ελεγκτές να σαρώσουν τα ύποπτα containers που είχαν έρθει από το Ντουμπάι και να ανακαλύψουν, εν τέλει, τα παράνομα τσιγάρα. Πρόκειται για σημαντική επιτυχία, καθώς τα κατασχεθέντα 340 εκατομμύρια τεμάχια υπολογίζεται ότι αντιστοιχούν σε φόρους και δασμούς αξίας 72 εκατομμυρίων ευρώ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις