Θεσσαλονίκη: Οι κρατήσεις στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ αυξήθηκαν κατά 30%

Αυξημένες ήταν οι κρατήσεις στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης κατά 30% αυτή την εβδομάδα σε σχέση με τις κρατήσεις της προηγούμενης

«Πρεμιέρα» κάνει σήμερα η απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, με την κίνηση προς Χαλκιδική να είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, όπως και στα διόδια των Μαλγάρων.

Παρά την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων παρατηρείται μικρή κινητικότητα επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Μουδανιών και Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με την Αστυνομία στη Χαλκιδική.

Εκτιμάται, ωστόσο, ότι από αύριο αναμένεται αύξηση της επιβατικής κίνησης, με τους Θεσσαλονικείς να σπεύδουν είτε στα εξοχικά τους στη Χαλκιδική, είτε σε κάποια από τις παραλίες του γειτονικού νομού.

«Με θέρμη οι κρατήσεις εισιτηρίων στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης»

Πάντως, από την αρχή της τρέχουσας εβδομάδας, οπότε και άρχισε να επικρατεί η πληροφορία για άρση των περιορισμών στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις ταυτόχρονα με το «άνοιγμα» του τουρισμού στην Ελλάδα σήμερα, «ξεκίνησαν με θέρμη οι κρατήσεις εισιτηρίων στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης», όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός του οργανισμού Στέφανος Τσόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσόλη, κάποιοι κλείνουν το εισιτήριό τους με το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης κοντά στην ημερομηνία που θα ταξιδέψουν σε κάποιο ελληνικό νησί ή ακόμη και στην πρωτεύουσα, ενώ άλλοι σπεύδουν να αξιοποιήσουν το «ελευθέρας» που ανακοινώθηκε και να ταξιδέψουν νωρίτερα. Ο ίδιος διατύπωσε την εκτίμηση ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πολλαπλασιαστούν οι κρατήσεις εισιτηρίων για χρήση των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, που όπως τόνισε «γίνονται κατά βάση ηλεκτρονικά».

Υπενθύμισε δε, ότι η ανώτατη πληρότητα εντός των λεωφορείων δεν μπορεί να υπερβαίνει το 65%, στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Περισσότερα σε Ειδήσεις