Δάφνη: Πλούσιο το βιογραφικό του 35χρονου συλληφθέντος δραπέτη

Μετά από ενδελεχή έρευνα και συντονισμένες αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος, συνελήφθη στις 5 Μαΐου στη Δάφνη 35χρονος αλλοδαπός, δραπέτης φυλακών που καταζητείτο. Πλούσιο το βρώμικο βιογραφικό του, με φόνο και συμμετοχή σε σπείρα που λήστευε εκκλησίες, μεταξύ άλλων.

Ο 35χρονος από τον Δεκέμβριο του 2018 ήταν δραπέτης Καταστήματος Κράτησης, στο οποίο κρατείτο από τον Σεπτέμβριο του 2013 και εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης και ποινή κάθειρξης 8 ετών, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και διακεκριμένες κλοπές από κοινού. Επίσης, σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπή, υπεξαίρεση και πλαστογραφία.

Ο ισοβίτης συμμετείχε σε σπείρα το 2011 που έκλεβε εκκλησίες της βόρειας Ελλάδας. Σε μια από αυτές, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, είχαν σκοτώσει τον νεωκόρο.

Επίσης, σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπή, υπεξαίρεση και πλαστογραφία. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Περισσότερα σε Ειδήσεις