Βασιλακόπουλος - Κορονοϊός: «Αποκλιμάκωση μέσα με τέλη Ιουλίου… αν εμβολιαστούμε»

Ο πνευμονολόγος – εντατικολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο kedenews.gr εξηγεί την σημασία στην απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ παραθέτει τις εκτιμήσεις του για την πορεία της πανδημίας στη χώρα

Απελευθερώνονται από σήμερα και επίσημα οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις των πολιτών ενώ μετά από 7 μήνες το sms στο 13033 αλλά και το 13032 γίνεται πλέον παρελθόν. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει στο kedenews.gr ο πνευμονολόγος – εντατικολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, οι πολίτες δεν θα πρέπει να χαλαρώσουν εντελώς. Μάλιστα, ο ίδιος τονίζει πως «παρ' όλο που δεν αναμένεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, ο κόσμος δεν πρέπει να χαλαρώσει υπερβολικά και να πάρει το λάθος μήνυμα πως τελείωσε η πανδημία, γιατί δεν τέλειωσε».

Ποιες απαγορεύσεις θα συνεχίσουν να ισχύουν

Παρά την χαλάρωση των μέτρων και το ελεύθερο άνοιγμα της αγοράς και των καταστημάτων η απαγόρευση κυκλοφορίας θα συνεχίσει να αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας των πολιτών μέχρι νεωτέρας. Ωστόσο, από σήμερα το ωράριο θα είναι περισσότερο διευρυμένο με την απαγόρευση να μετατίθεται στις 00.30 το βράδυ έως τις 5.00 το πρωί.

Ο κ. Βασιλακόπουλος δήλωσε πως σκοπός στην νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας είναι η αποτροπή των κορονοπάρτι όπου θα προκύπταν εικόνες συνωστισμού που δεν θα συνέβαλλαν στην αναχαίτιση της πανδημίας. Την ίδια στιγμή, παραμένει η απαγόρευση της μουσικής σε όλα τα καταστήματα εστίασης μέχρι και τα τέλη Μάϊου, όποτε θα πραγματοποιηθεί και επαναξιολόγηση των μέτρων με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

«Απελευθέρωση» της χώρας μέσα με τέλη Ιουλίου…αν εμβολιαστούμε

«Αποκλιμάκωση θα δούμε στη χώρα μέσα με τέλη Ιουλίου… εάν όμως εμβολιαστούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά στο kedenews.gr ο κ. Βασιλακόπουλος. Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι πιθανότητες να υπάρξει στην χώρα ένα 4ο κύμα από τον Σεπτέμβρη – Οκτώβρη, όποτε και θα υπάρξουν οι πρώτες αλλαγές στον καιρό, είναι πολύ λίγες. Καθοριστικός παράγοντας για την πορεία της πανδημίας αποτελεί πλέον και ο εμβολιασμός των πολίτων. Μέχρι και της 13 Μάϊου σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 4.079.168 εμβολιασμοί. Ειδικότερα, οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί ανέρχονται στους 1.450.838 ενώ 2.666.908 πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του covid-19.

Περισσότερα σε Ειδήσεις