Μαγνησία: «Σφυροκοπούν» με εξώδικα τους εκπαιδευτικούς

Το ένα μετά το άλλο φθάνουν στους Συλλόγους Διδασκόντων τα εξώδικα γονέων κατά εκπαιδευτικών στην Περιφέρεια Μαγνησίας, επειδή τα παιδιά τους δεν είχαν βεβαίωση διενέργειας αρνητικού self test και ως εκ τούτου δεν έγιναν δεκτά στο μάθημα.

 

Της Φλώρας Κριεκούκη

Ήδη πέντε εξώδικα έχουν κατατεθεί κατά εκπαιδευτικών σε σχολεία της Μαγνησίας, ενώ σε αδιέξοδο βρίσκονται πολλοί καθηγητές, οι οποίοι δέχονται δέχονται τα ‘’πυρά’’ γονέων, χωρίς φυσικά να φταίνε και το κυριότερο χωρίς να λαμβάνουν εκείνοι τις αποφάσεις.

Δεν κερδίζουμε τίποτα ‘’χτυπώντας’’ τους καθηγητές

Για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μίλησε στο kedenews o πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, Φίλιππος Κωνσταντινίδης , ο οποίος μας δήλωσε πως το σχολείο από κύτταρο δημιουργίας τείνει να μετατραπεί σε πεδίο αντιπαράθεσης και γι’ αυτό οι όποιες αιτιάσεις των γονέων θα πρέπει να πηγαίνουν στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας (ΣτΕ, Εισαγγελείς) κι όχι να έχουν στόχο τους καθηγητές.

Οι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν όσα το Υπουργείο Παιδείας ορίζει για την αναχαίτιση της διασποράς του ιού διότι διαφορετικά είναι υπόλογοι και κινδυνεύουν με πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις.

Ο κ. Κωνσταντινίδης με παρέμβασή του κάνει έκκληση στους γονείς να αποσύρουν τα εξώδικα από τα σχολεία και να μην επιτίθενται στους εκπαιδευτικούς με δικόγραφα ζητώντας διώξεις για πράγματα που οι λειτουργοί Μέσης Εκπαίδευσης δεν έχουν καμία ευθύνη κι απλά τηρούν τα προβλεπόμενα από την ΚΥΑ.

Σημείωσε δε πως έχει ήδη ενημερωθεί  η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αναζητείται λύση,  καθώς υπάρχει σύγχυση και αναστάτωση σε αρκετά σχολεία, με δασκάλους να ψάχνουν αυτήν την ώρα να βρουν δικηγόρο για τη νομική τους κάλυψη.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη η παρέμβαση Εισαγγελέα καθίσταται αναγκαία σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που συμβαίνουν μέσα στη σχολική κοινότητα και η Πολιτεία οφείλει να λάβει μέτρα.

‘’Κανείς δεν κρίνει τους γονείς. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αντιδράσει με κάτι που διαφωνεί, αλλά σε καμία περίπτωση οι ευθύνες για τα ‘’απαγορευτικά’’ και τα self test  δεν πρέπει να πέφτουν στους καθηγητές που απλά προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους’’, προσθέτει ο ίδιος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις