Διαπεριφερειακές μετακινήσεις: Πάνω από 38.000 οχήματα πέρασαν τα διόδια σήμερα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας Αττικής τα διόδια πέρασαν σήμερα 38.795 οχήματα συνολικά

Σε 38.795 ανέρχονται συνολικά τα οχήματα που πέρασαν από τις 6:00 έως τις 18:00 από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, των εθνικών οδών Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας, αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής.

Ειδικότερα, από την Ελευσίνα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εξήλθαν 19.377 οχήματα και από τις Αφίδνες 19.418. Παράλληλα, από τα ίδια διόδια εισήλθαν 11.243 οχήματα (Ελευσίνα) και 13.970 (Αφίδνες). Η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου διεξάγεται κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα, σύμφωνα με την Τροχαία.

Υπενθυμίζεται πως η διενεργεία δειγματοληπτικού ελέγχου για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις δεν είναι υποχρεωτική ωστόσο υπάρχει ισχυρή σύσταση από τις αρμόδιες αρχές.

Αύξηση των κρατήσεων στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Πάντως, από την αρχή της τρέχουσας εβδομάδας, οπότε και άρχισε να επικρατεί η πληροφορία για άρση των περιορισμών στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις ταυτόχρονα με το «άνοιγμα» του τουρισμού στην Ελλάδα σήμερα, «ξεκίνησαν με θέρμη οι κρατήσεις εισιτηρίων στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης», όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός του οργανισμού Στέφανος Τσόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσόλη, κάποιοι κλείνουν το εισιτήριό τους με το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης κοντά στην ημερομηνία που θα ταξιδέψουν σε κάποιο ελληνικό νησί ή ακόμη και στην πρωτεύουσα, ενώ άλλοι σπεύδουν να αξιοποιήσουν το «ελευθέρας» που ανακοινώθηκε και να ταξιδέψουν νωρίτερα. Ο ίδιος διατύπωσε την εκτίμηση ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πολλαπλασιαστούν οι κρατήσεις εισιτηρίων για χρήση των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, που όπως τόνισε «γίνονται κατά βάση ηλεκτρονικά».

Υπενθύμισε δε, ότι η ανώτατη πληρότητα εντός των λεωφορείων δεν μπορεί να υπερβαίνει το 65%, στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Περισσότερα σε Ειδήσεις