Άρση lockdown: Αναμένεται παρέμβαση Μητσοτάκη για την τήρηση των μέτρων 

Προβληματισμός στην κυβέρνηση για την τήρηση των μέτρων - Παρέμβαση Πρωθυπουργού - Έρχονται έλεγχοι και αυστηρά πρόστιμα

Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει στην κυβέρνηση οι εικόνες που καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο, το πρώτο μετά την ανακοίνωση της άρσης των περισσότερων περιορισμών που είχαν επιβληθεί. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, αναμένεται παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα ζητήσει από τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας, μάσκες, αποστάσεις ασφαλείας ενώ θα ενταθούν οι έλεγχοι και θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα σε όσες επιχειρήσεις αλλά και πολίτες δεν ακολουθούν τους κανόνες.

«Το άνοιγμα δεν είναι εφησυχασμός», λένε κυβερνητικά στελέχη και διευκρινίζουν πως η ανάγκη των πολιτών να βγουν από το σπίτι, να πάνε για ψώνια, να πάνε καφέ ή για φαγητό έξω, να κάνουν μία εκδρομή στο εξοχικό ή σε κάποιο κοντινό προορισμό σχηματίζουν μία εικόνα πως για κάποιους η πανδημία τελείωσε με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Και τονίζουν με νόημα, «Δεν τελείωσε η πανδημία, θα αυξηθούν οι έλεγχοι».

Αυστηροί έλεγχοι και πρόστιμα 

Ήδη το Σαββατοκύριακο που πέρασε οι έλεγχοι ήταν αυστηροί και επιβλήθηκαν πρόστιμα χιλιάδων ευρώ κυρίως σε επιχειρηματίες της εστίασης που δεν έδειξαν πρόθυμοι να τηρήσουν τα μέτρα.

Οι Αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν 72.911 ελέγχους και κατέγραψαν 278 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 151.400 ευρώ, πραγματοποιήθηκαν πέντε συλλήψεις και επιβλήθηκε κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε ημερών σε οχτώ επιχειρήσεις.

Περισσότερα σε Ειδήσεις