Γάμοι: Να καταργηθεί το όριο των 100 ατόμων στις δεξιώσεις προτείνει ο Γεωργιάδης

Διαφωνεί με το όριο των 100 ατόμων στους γάμους ο Άδωνις Γεωργιάδης - Πότε θα ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι της εστίασης

«Η πανδημία είναι εδώ και πρέπει να προσέχουμε. Θα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα ένα πισωγύρισμα» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στις εικόνες χαλάρωσης του κόσμου το Σαββατοκύριακο.

Μιλώντας στον Ant1 ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε πως «είναι κατανοητό το ξέσπασμα του κόσμου, ωστόσο πάμε προοδευτικά προς την ελευθερία. Τα μέτρα χαλαρώνουν αλλά δεν καταργούνται».

Σχετικά με τον αριθμό των self test που είναι υποχρεωτικά ανά εβδομάδα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι οι λοιμωξιολόγοι θέλουν δυο τεστ την εβδομάδα». Ωστόσο, ανέφερε ότι «στα πρακτικά της επιτροπής αναφέρεται «ένα υποχρεωτικό τεστ, αλλά συνίσταται δυο».

Τι είπε για γάμους και δεξιώσεις

Σχετικά με τη διοργάνωση γλεντιών για γάμους και δεξιώσεων σε κτήματα ο υπουργός τόνισε πως «θέλουμε να πείσουμε τους ειδικούς να μην υπάρχει το όριο των 100 ατόμων. Δεν έχει νόημα όταν δεν ισχύει στα εστιατόρια», ένα θέμα που αύριο θα εξεταστεί από την επιτροπή.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το θέμα για «χορό στην πίστα θα εξεταστεί πολύ αργότερα», ωστόσο, όπως είπε «για τις δεξιώσεις θα εισηγηθούμε να υπάρχει μουσική όχι χορός.»

Ανέφερε ακόμα ότι «οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση θα ανοίξουν όταν φτάσουμε στο 50% των εμβολιασμένων με την πρώτη δόση». «Όταν εμβολιαστούμε όλα θα τελειώσουν, όπως έγινε στο Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης και κάλεσε τους πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν.

Για την ενίσχυση στην εστίαση ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «όσοι κάνουν αίτηση επιτυχώς θα πάρουν τα χρήματα τους μέσα σε 4 εβδομάδες» ενώ ανέφερε ότι κάποιος μπορεί να κάνει την αίτηση μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις