Αθήνα: Στη φάκα οι κομπιναδόροι που εξαπατούσαν καταστηματάρχες

Για απάτες, πλαστογραφία και αντιποίηση συνελήφθησαν (13/5) στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 31χρονος και 53χρονη γυναίκα, μέλη εγκληματικής ομάδας. Προσποιούμενοι υπαλλήλους ασφαλιστικού Ιδρύματος κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 19.080 ευρώ από ανυποψίαστους καταστηματάρχες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ομονοίας, εισέρχονταν σε καταστήματα, κυρίως ένδυσης, ιδιοκτησίας αλλοδαπών, στο κέντρο της Αθήνας και υποδυόμενοι τους υπαλλήλους ασφαλιστικού Ιδρύματος, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της μη επιβολής προστίμου για υποτιθέμενες παραβάσεις που διαπίστωναν κατά τον «έλεγχο» στο εκάστοτε κατάστημα.

Η γυναίκα επιδείκνυε στους παθόντες πλαστή κάρτα με την αναγραφή του ονόματος του ασφαλιστικού Ιδρύματος, ενώ έφερε μαζί της ντοσιέ που περιείχε έγγραφα/έντυπα, στα οποία συμπλήρωνε τα στοιχεία της υποτιθέμενης βεβαιωθείσας παράβασης.

Παράλληλα, ο άνδρας συνομιλούσε με τους ιδιοκτήτες και προσπαθούσε να τους πείσει, προκειμένου να αποφύγουν το «πρόστιμο», να καταβάλλουν χρηματικό ποσό, το ύψος του οποίου κυμαίνονταν ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη. Αφού τους έπειθε, παραλάμβανε ο ίδιος το χρηματικό ποσό.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν 10 περιπτώσεις εξαπάτησης, πλαστογραφίας και αντιποίησης, σε βάρος αλλοδαπών ιδιοκτητών καταστημάτων, στο κέντρο της Αθήνας.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική αυτή ομάδα ανέρχεται στις 19.080 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις