Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης: Ποινή φυλάκισης δύο ετών για πλαστογραφία

Ο αντιδήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Δαγκλής κατηγορείται πως έσβηνε κατ' εξακολούθηση παράνομα κλήσεις όταν υπηρετούσε στην τροχαία

Τελεσίδικα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δυο ετών, την περασμένη εβδομάδα από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, ο Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Δαγκλής.

Ο κ. Δαγκλής ο οποίος είχε πρωτόδικα καταδικασθεί στην ίδια ποινή αντιμετώπισε την κατηγορία της πλαστογραφίας κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση, αδίκημα που με απόφαση πλέον δικαστηρίου τέλεσε ως Αστυνομικός στην υπηρεσία του στο διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου 2012 και Οκτωβρίου 2014. Συγκεκριμένα το Δικαστήριο δέχθηκε ότι ο κ. Δαγκλής ως στέλεχος της Τροχαίας Μυτιλήνης προέβη παρανόμως σε ακύρωση μεγάλου αριθμού τροχαίων παραβάσεων, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να μην εισπράττονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα από το Δήμο ή το κράτος. Πάντως ας σημειωθεί ότι δεδομένης της ζημιάς που αποδεδειγμένα προκλήθηκε στο Δήμο ή στο κράτος δεν υπήρξε παρέμβαση από μέρους τους στην όλη διαδικασία.

Εναντίον της τελεσίδικης απόφασης ο κ. Δαγκλής αναμένεται στα πλαίσια των χρονικών προθεσμιών που ο νόμος ορίζει, να καταθέσει αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο. Προφανώς με στόχο να αποφύγει το να γίνει η ποινή του αμετάκλητη. Γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην έκπτωση του από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου.

Πηγή: stonisi

Περισσότερα σε Ειδήσεις