Νέα Σμύρνη: Πρωτοριακή δράση για ασφαλή απόρριψη των self tests

O Δήμος Νέας Σμύρνης, με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Γ. Κρικρή, ξεκίνησε πιλοτικά την τοποθέτηση ειδικών κάδων απόρριψης, συγκέντρωσης και ασφαλούς διαχείρισης των χρησιμοποιημένων self tests σε δέκα σημεία της Νέας Σμύρνης. Ειδική μνεία στους σκληρά εργαζόμενους του τομέα της καθαριότητας και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν από τον ακατάλληλο τρόπο απόρριψης των self tests.

Η δράση, που γίνεται σε συνεργασία με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, λαμβάνει υπ'όψιν τη νομοθεσία, η οποία επιβάλλει τα συγκεκριμένα απόβλητα να αποτεφρώνονται από πιστοποιημένο φορέα.

Άξια επαίνων είναι τα λόγια του αντιδημάρχου που δήλωσε χαρακτηριστικά: "Η υγεία των εργαζομένων στην καθαριότητα αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.  Κατά την μακρά διάρκεια της πανδημίας απέδειξαν εμπράκτως ότι αποτέλεσαν ανάχωμα ενάντια στην εξάπλωση του ιού.Με συνέργειες και αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που προσφέρονται μπορούμε να πετύχουμε την ορθότερη διαχείριση των αποβλήτων και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής μας".

Περισσότερα σε Ειδήσεις