Κικίλιας: Δεν τελειώσαμε με την πανδημία

«Καμπανάκι» από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό από το Υπουργείο Υγείας

«Δεν έχει τελειώσει η μάχη απέναντι στην πανδημία, θα τελειώσει όταν μηδενίσουμε τα κρούσματα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο δείκτης θετικότητας έχει πέσει κάτω από 4% και σημείωσε ότι από τη μια συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στη χώρα, ενώ θα αυξηθούν όσοι γίνονται στα νησιά. Επικαλούμενος τα τελευταία στοιχεία, ανακοίνωσε ότι 7ήμερος μέσος όρος νέων κρουσμάτων κορονοϊού ανέρχεται σε 2.040 ημερησίως. Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων ανέρχεται στα 39 έτη - για πρώτη φορά κάτω από τα 40 έτη. Ο δείκτης θετικότητας έχει υποχωρήσει κάτω από το 4% και βαίνει μειούμενος.

Κικίλιας: Πώς προχωρούν οι εμβολιασμοί

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι «την Παρασκευή θα περάσουμε τα 3 εκατ. συμπολιτών που έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση». Ο ίδιος επικαλέστηκε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η χώρα μας βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ στον αριθμό εμβολιασμένων ανά 100.000 κατοίκων.

Με ποσοστό 16,1%, η Ελλάδα κατατάσσεται 5η στον αριθμό πολιτών που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα εμβολιασμού στον τουρισμό, ο κ. Κικίλιας είπε πως ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας και είναι συνυφασμένος με την ίδια τη ζωή των Ελλήνων. «Η κυβέρνηση ανοίγει τη χώρα στον κόσμο με ασφάλεια. Γι’ αυτό και με ταχύτητα προχωρά ο εμβολιασμός κατοίκων στα νησιά και εργαζομένων στον τουρισμό» σημείωσε.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε τόσο τους κατοίκους των νησιών, όσο και τους τουρίστες» υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε πως φέτος είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι, καθώς εκτός από τα εμβόλια έχουμε ενισχύσει τις δομές των νησιών μας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις