Κορονοϊός: Οι περιοχές με το πιο επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού σήμερα στη χώρα είναι 21.136

Τις περιοχές της χώρας στις οποίες παρατηρείται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο αλλά και εκείνες που κατέγραψαν αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, οι περιοχές με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο είναι:

η Δυτική Ελλάδα

η Αττική

η Θεσσαλία

το Νότιο Αιγαίο

Ακολουθεί ολόκληρη η αρχική τοποθέτηση του Βασίλη Κικίλια:

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τον κ. Τσιόδρα, ο 7ήμερος κυλιόμενος μέσος μέχρι χθες, ήταν 2.040 επιβεβαιωμένα κρούσματα τη μέρα.

Η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών είναι τα 39 έτη, πέφτοντας για πρώτη φορά κάτω από τα 40 έτη.

Αύξηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρουσιάζουν τα κρούσματα στις νεότερες ηλικιακές ομάδες. Ο δείκτης θετικότητας έχει υποχωρήσει σταθερά κάτω από το 4% και την τελευταία εβδομάδα βρίσκεται στο 3,8%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, τα ενεργά κρούσματα σήμερα στη χώρα είναι 21.136.

Περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους έχουν οι Περιφέρειες, Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίου. Την εβδομάδα που μας πέρασε, αύξηση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα παρουσίασαν οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Ηπείρου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις