Φωτιά στο Λουτράκι: Έχουμε πέσει με νύχια και με δόντια λέει ο Δήμαρχος

Ανεξέλεγκτη μαίνεται  μέχρι αυτή την ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου. Μέχρι στιγμής, η φωτιά έχει οδηγήσει στην προληπτική  εκκένωση έξι οικισμών ενώ, όπως επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι, έκαψε και σπίτια.

Του Κώστα Παππά

Το kedenews επικοινώνησε  με τον Δήμαρχο Λουτρακίου κ. Γεώργιο Γκιώνη , ο οποίος βρίσκεται στο μέτωπο της πυρκαγιάς και επιχειρεί στον συντονισμό της κατάσβεσης μαζί με την πυροσβεστική και τα εναέρια μέσα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους από τις πρωινές ώρες.

Δεν κινδυνεύουν άνθρωποι

Μιλώντας για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή ο κ. Δήμαρχος δήλωσε: "Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή ακόμα η κατάσταση έχουν βοηθήσει πολύ τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή. Κοιτάμε να δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ώρες γιατί η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι θα αυξηθεί και πάλι η ένταση των ανέμων. Βοηθάμε όλοι εδώ πέρα έχουμε πέσει με νύχια και με δόντια να βοηθήσουμε την κατάσταση, πρέπει να κατασβέσουμε τις επόμενες ώρες,  αυτό είναι το πιο  σημαντικό τις φωτιές. Αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει περάσει στο Αλεποχώρι , στο Δήμο Μεγαρέων. Έχουμε αδειάσει από χθες το βραδύ τους οικισμούς , δεν κινδυνεύουν άνθρωποι, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή έχει χαλαρώσει ο αέρας και αυτό βοηθάει αρκετά , δίνουμε τη μάχη τις επόμενες ώρες πιο εντατικά".

Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εκκένωση -επίσης για προληπτικούς λόγους- των οικισμών Σχίνος, Βαμβακές, Αγία Σωτήρα, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και των μονών Αγίου Ιωάννη Μακρινού και Αγίας Παρασκευής.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 182 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων, 62 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης με υδροφόρες. Από αέρος κάνουν ρίψεις αέρος οκτώ αεροσκάφη, εννέα πετζετέλ και τρία ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριεφερειάρχη Κορίνθου, Αναστάσιο Γκιώλη, το μέτωπο της φωτιάς ξεπερνά τα 10 χλμ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο καπνός έχει φτάσει μέχρι την Αθήνα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις