Δ. Ρέθυμνο: Άγριος αιρετός ξυλοφόρτωσε δημοτικό υπάλληλο – Τι προηγήθηκε;

Μώλωπες, κατάγματα στα πλευρά και την ωμοπλάτη φέρει ο δημοτικός υπάλληλος στο Ρέθυμνο, που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον πρόεδρο της κοινότητας Βιράν Επισκοπής και Έρφων. Οι δυο άνδρες είχαν διαφωνία στην εκτέλεση ενός τεχνικού έργου ύδρευσης και επιβλήθηκε … η «γνώμη» του προέδρου της κοινότητας…

 Της Μαρίας Θαλασσινού

Το συμβάν, που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Ρεθύμνης συγκλονίζει την τοπική κοινωνία με το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνης, τον σύλλογο εργαζόμενων του Δήμου, αλλά και την ΠΟΕ – ΟΤΑ να ζητούν από τον δήμαρχο, Γιώργο Μαρινάκη την παραδειγματική τιμωρία του προέδρου της κοινότητας.

«Ο πρόεδρος της κοινότητας έχει κατά καιρούς απασχολήσει με την κακότροπη συμπεριφορά του την τοπική κοινωνία στο Ρέθυμνο. Όμως, τώρα ξεπέρασε κάθε όριο!», λένε άνθρωποι που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα και μίλησαν στο kedenews.gr  με την προϋπόθεση να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, «ο υπάλληλος πήγε να υποδείξει στον πρόεδρο της κοινότητας τις οδηγίες, που ο πρώτος είχε λάβει από την τεχνική υπηρεσία, για την τοποθέτηση ενός σωλήνα ύδρευσης. Ο πρόεδρος της κοινότητας φέρεται να αντέδρασε στις υποδείξεις του υπαλλήλου. Οι δυο άνδρες αντάλλαξαν βαριές κουβέντες που προσέβαλλαν ο ένας την οικογένεια του άλλου».

Οι ίδιοι αυτόπτες μάρτυρες λένε στο kedenews.gr  ότι: «Ο εργαζόμενος επικαλέστηκε τον χαμό της μητέρας του προ 40 ημερών, ως αιτία που συνέχισε να λογοφέρνει με τον πρόεδρο της κοινότητας». «Κι εκείνη τη στιγμή ενώ η ένταση κορυφωνόταν, ο ‘αψύς’ πρόεδρος της κοινότητας σήκωσε το χέρι του και ξυλοφόρτωσε τον υπάλληλο τραυματίζοντάς τον στα πλευρά, την ωμοπλάτη, ενώ φέρει ένα κάταγμα στον κόκκυγα!», λένε οι αυτόπτες μάρτυρες.

Μπορεί, ο  πρόεδρος της κοινότητας να γλίτωσε την αυτόφωρη σύλληψη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα γλιτώσει την επιβολή διοικητικών κυρώσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για αυτή την ανάρμοστη συμπεριφορά του!

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ με ανακοίνωση της επισημαίνει: «Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2021 Πρόεδρος Κοινότητας να συμπεριφέρεται ως ‘τραμπούκος’ και να καταφεύγει στον άγριο ξυλοδαρμό υπαλλήλου του Δήμου. Δεν έχει το δικαίωμα επ' ουδενί και τέτοιους είδους συμπεριφορές δεν μπορεί και δεν θα επιτρέψουμε ως Ομοσπονδία και εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να γίνονται αποδεκτές».  Καλεί, μάλιστα, τον δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη και όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να ζητήσουν την παραδειγματική τιμωρία του και να λάβουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας», τονίζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου ζητώντας από την δημοτική αρχή Ρεθύμνου την παραδειγματική τιμωρία του προέδρου της κοινότητας και «να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων του Δήμου, για να συνεχίσουν να εκτελούν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους».

«Ο ξυλοδαρμός του συναδέλφου είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Ρεθύμνου καλώντας, με την σειρά του, τον δήμαρχο να τιμωρήσει παραδειγματικά τον πρόεδρο της κοινότητας. «Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου που ο νταής Πρόεδρος έδρασε ως κοινός τραμπούκος. Ο νταής Πρόεδρος θα λογοδοτήσει άμεση στην Ελληνική δικαιοσύνη, όμως το περιστατικό καταγράφεται στην κοινωνική μνήμη και είναι συνέχεια ανάλογων συμπεριφορών από δημότες προς τους εργαζόμενους», τονίζει ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Δήμου.

«Δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί ο νόμος της ζούγκλας στην πλάτη των εργαζομένων. Οι συνάδελφοι δίνουν τιτάνιο αγώνα σε περίοδο πανδημίας ώστε η πόλη να είναι ασφαλής προς όλους. Δεν ζητάμε το σεβασμό, τον απαιτούμε!», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις